– Det er nok den første miljøprisen jeg har vunnet siden barneskolen, så det var utrolig kult, sier Fantoft.

Mandag kveld mottok hun Bærum Venstres miljøpris for 2018, for sitt intitiativ til den lokal plogge-gruppen for Blommenholm, Sandvika og Høvik.

Budstikka har tidligere omtalt trebarnsmoren, som minst en gang i uken jogger langs veier og strender for å plukke søppel.

Treningsformen blir gjerne omtalt som plogging, og ble populært i Sverige for noen år siden. Siden har trenden spredd seg på instagram, der folk fra hele verden deler bilder fra sine treningsturer under hashtaggen plogging.

LES OGSÅ: Plukket over 4.000 q-tips på 20 meter lang strand

Har engasjert over 50

Styret i Bærum Venstre begrunner tildelingen av miljøprisen med at «ploggegruppa har valgt en sporty innfallsvinkel på et omfattende problem i Bærum og verden forøvrig».

Siden Fantoft etablerte ploggegruppen på Facebook i april har det kommet til over 50 medlemmer som plukker søppel når de er ute på tur.

– Å invitere bredt til sosial trening kombinert med plukking av plast og øvrig søppel i nærmiljøet er et forbilledlig og et svært godt nærmiljøtiltak. Ploggegruppas initiativ fortjener ros og oppmerksomhet, samtidig som andre lag og organisasjoner kan få motivasjon til å gjøre tilsvarende tiltak både på land, langs strendene og på fjorden, skriver styret i Bærum Venstre i sin begrunnelse.

Planlegger nye runder

Selv om den store vårryddingen nå er over, plogger Fantoft og flere andre fortsatt i nærmiljøet, og langs Veritasstranden.

– Det kommer nytt søppel hele tiden, og det er spesielt mye å finne på mandager. Sist jeg var ute plukket jeg en pose full med plastbestikk, tom-emballasje fra pålegg, brukte bleier, snus og sneiper, sier Fantoft.

LES OGSÅ: Naturperler dynges ned med avfall: Skrotsynder ble fersket

Allerede førstkommende mandag planlegger 36-åringen en ny, felles plogging.

– Jeg regner jo med at det vil være endel å finne etter sankthansfeiringen, sier hun.