Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Sommerbåt-suksess til Vollen

FULL BÅT: Første lørdag i august var det over 130 passasjerer som ikke fikk plass på hurtigbåten fra Vollen til Oscarsborg og Drøbak. Etter det ble kapasiteten økt de to siste helgene.

Pågangen til fjordbåten i sommer-helgene i Oslofjorden har Norled knapt sett maken til. Vollen var en av de aller mest populære havnene.

– Vår kapasitet ble utnyttet til hele 74 prosent på samtlige avganger. I to helger måtte vi sågar sette inn ekstra båt og større ferge for å ta unna pågangen, forteller ass. regionsjef i Norled, Håkon Fauskanger, til Budstikka.

Norled er selskapet som Ruter har kontrakt med for å kjøre båtrutene på Oslofjorden. Og det var også selskapet som sørget for hurtigbåt til den nye helgeruten som både Asker og Røyken punget ut penger til for å få opprettet til en toårig prøveordning.

– Jeg kan ikke huske at en rute har befestet seg så raskt og blitt så populær på kort tid, forteller Fauskanger.

LES MER:

Spleiser på sommerbåt til Vollen

Foreslår hurtigbåt til Vollen i helgene

Fast rutetilbud

Av 12.186 passasjerer fordelt på 96 avganger de åtte helgene fra 20. juni til 16. august, var det hele 3.628 passasjerer som gikk av og på i Vollen. Rundt 250 flere reiste fra Vollen enn til sørlandsidyllen i Asker.

Like fullt var det rundt 30 prosent av antall reisende som benyttet seg av Vollen som sin havn, kun slått av Drøbak og Oscarsborg i antallet passasjerer.

– Vi står klare til å stille opp med båter for å gjøre sommerruten til et fast tilbud. Men det er det vår oppdragsgiver Ruter og Akershus fylkeskommune som bestemmer, sier ass regionsjef Håkon Fauskanger.

– Med slike suksesstall blir det vel vanskelig for Ruter å ikke gjøre denne ruten til et fast tilbud om sommeren?

 

EVALUERE: Sofie Bruun i Ruter ønsker ikke å si noe om rutens fremtid ennå.

– Nå skal vi først evaluere denne første sesongen, før vår oppdragsgiver og vi trekker noen konklusjoner. Men det er hyggelig å registrere at ruten ble så populær så raskt, sier pressekontakt i Ruter, Sofie Bruun.

– Jeg blir så utrolig glad. At vi er den 3. mest besøkte utehavnen er helt fantastisk, og noe som viser behovet for en slik sommerrute, sentrumsleder i Vollen, Elisabeth Takle Bye.

LES OGSÅ: Mister busstilbud – flere hundre protesterer

Les flere artikler