Skip to main content

Snøkaos i dag, sol og skiføre i helgen

Skiløype fra Sollihøgda til Semsvannet. 

Foto: KNUT BJERKE

Det ventes å komme opp imot 15 centimeter snø i dag, beregn god tid og kjør forsiktig, sier meteorologen, som forventer kuldegrader og sol i helgen. 

Meteorologisk institutt har lagt ut varsel om vanskelige kjøreforhold og venter mellom 10 og 15 centimeter snø i Asker og Bærum. 

– Både nå på morgenen og i ettermiddagsrushet bør du være vaktsom i trafikken og beregne god tid. I morgen vil det bli mer isete og glatt, også på fortau og småveier. Særlig må gående være forsiktig, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga. 

Gir seg sent i kveld

Nedbøren vil fortsette det meste av dagen i dag og bevege seg langsomt nordøstover før det avtar utpå kvelden eller natt til fredag. 

MER SNØ: Det kan komme opp imot 15 centimeter snø i dag. FOTO: KARL BRAANAAS

– Den største intensiteten får vi nå på morgenen. Temperaturen vil også falle utover dagen, og ende på minusgrader. Ved fjorden vil det kanskje sludde i starten. Det er litt slapsete nå på morgenen, men det som er sludd vil etter hvert gå over til snø. I området vårt kan det komme rundt 10–15 centimeter snø.

Kaldt og skiføre

I morgen vil det bli kaldere med ned mot fem kuldegrader. Det som er kommet av slaps vil fryse på og bli til hålke. Det kommer vind fra nordvestlig retning og lite nedbør, dermed blir det perioder med sol og kaldt gjennom helgen. 

– Det ser ut til å bli gode muligheter for skiføre i marka. Den snøen som kommer nå vil bli liggende her. Der det er godt tilrettelagt, kan de ivrigste få testet skiene. Neste uke ser vi en tendens til at det kalde været ikke vil holde seg. Det endrer seg fra en nordvestlig til en vestlig vindretning. Men det vil ikke komme så mye nedbør og det vil være perioder med sol. Temperaturen vil svinge mellom pluss og minus. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.