Skip to main content

Smeltedigel på Rykkinn

SOSIALT OG HYGGELIG: Arrangør Eva Bellis (til venstre) roser Kristine Themsen (40) (i midten) som har stilt ut på Rykkinndagene i så mange år. Hun synes det er flott å se at gamle Rykkin-beboere vender tilbake igjen for å være med på Rykkinndagene. Her er de sammen med arrangør Arne Digernes. ALLE FOTO: THERESE MYREN.

Lørdag gikk Rykkinndagene av stabelen for 22 år på rad i Rykkinn bibliotek og Grendehus. Gullsmed Kristine Themsen fra Kolsås har vært med fra start. I helgen stilte hun ut håndlagde sølvsmykker.

Korpsmusikk, sang, og underholdning fra tryllekunstner "Davido" var noen av høydepunktene under Rykkinndagene i helgen. I Galleri RYKK i Vestibylen i Grendehuset, kunne man se Rykkindagenes faste salgsutstilling som i år huset billedkunst, håndarbeid, smykker, treprodukter og bruktskunst fra 30 lokale kunstnere.

Gullsmed Kristine Themsen (40), har vokst opp på Rykkinn

- Jeg selger egenlagde armbånd og kjeder av sølv og messing. I år har jeg spesialisert meg på annheng av sølvtøy. Det er sjelden noen kjøper, de bare titter. Det gjør meg ingenting. Det er så hyggelig miljø under Rykkinndagene. Jeg møter ofte kjente. Akkurat nå bor jeg på Kolsås, men kunne tenke meg å flytte tilbake, sier Themsen.

Veteraner

Else Berger fra Gullhaug

- Dette er barnetøffler. Er de ikke fine? Jeg har også kjøpt et håndlaget bokmerke med marihøner til meg selv. Det er alltid så hyggelig å gå på Rykkinndagene. Det er et flott arrangement, sier Berger.

Smeltedigel

Arrangører av Rykkinndagene Eva Marie Bellis og Arne Digernes, synes det er hyggelig å se at så mange kommer tilbake år etter år.

- Folk forventer at vi arrangerer dette hvert år. Allerede i juni var det en som spurte meg om ikke Rykkinndagene skulle holdes snart. Det er så koselig når folk setter pris på, og er stolte av lokalmiljøet, sier Bellis. Hun forteller at Rykkinndagene har forandret seg mye siden starten for 22 år siden.

- I begynnelsen var vi kun en liten lokal gjeng som stilte ut, nå er det folk fra hele Bærum. Også folk med etnisk bakgrunn. Det er flott. I dag er Rykkinndagene blitte en liten smeltedigel, sier Bellis.

Les flere lokalsaker fra Rykkinn

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.