Skip to main content

Slik vil ØHIL og NFF ta et jenteløft

VIL HA FLERE JENTER: ØHIL satser på jentefotball. På deres fotballskole har 50 prosent jentetrenere. Anna Brunstad (trener) (f.v.), Amalia Prahl-Larsen, Ida Rieker Sverdrup, Maria Holst Lindheim og Lise Janbu Eide (sportslig administrator i ØHIL).

Norges Fotballforbund (NFF) vil ha flere jentetrenere og flere jentespillere. Øvrevoll Hosle (ØHIL) har 50 prosent jentetrenere på sin fotballskole.

– Vi ser at jentetrenere er gode rollemodeller for jenter som vil spille fotball, og at det ofte øker andelen jenter som ønsker å spille og fortsette med fotball. Derfor mener vi at det er fornuftig å satse på jentetrenere for å øke deltagelsen på sikt, sier André Paulsen i NFF.

Han er fagansvarlig for Tine Fotballskoler som arrangeres flere steder i Norge i disse dager. Torsdag var han på Jarmyra der ØHIL arrangerer sin fotballskole.

– På fotballskolene er målet at fordelingen skal være minst 40 prosent jenteandel. På trenersiden skal det være 50 prosent. På sikt håper vi at dette også vil føre til en økning i den organiserte fotballen. Våre tilbakemeldinger fra unge fotballspillere er at jentetrenere er mer omsorgsfulle og mer pedagogiske enn guttene, sier Paulsen.

LES OGSÅ: Her samler ØHIL opp alle gummigranulatene

Gode forbilder

ØHIL har 50 prosent jenter som trener på sin fotballskole, noe de er godt fornøyd med. På spillersiden har de en jenteandel som ligger rett i underkant av 40 prosent.

– Men vi har fortsatt en for lav andel jenter/kvinner som trenere i klubben. Men vi håper flere vil forsøke seg. Blant annet etter at de får forsøke seg her på fotballskolen, sier Lise Janbu Eide,  sportslig administrator i ØHIL.

Anna Brunstad er spiller på A-laget til ØHIL og trener på fotballskolen til klubben.

– Jeg tror det er veldig viktig at unge fotballspillere får møte eldre jenter som har lyktes og som de kan se opp til. Vi kan være gode forbilder, sier hun.

LES OGSÅ: ØHIL tror på opprykk til Toppserien i år

– Jenter forstår jenter

Amalie Prahl-Larsen er fotballspiller på J06-laget til ØHIL, og med på fotballskolen.

– Jeg synes det er veldig bra med jentetrenere. Jeg tror jenter forstår jenter bedre, og jeg tror det er flere jenter som vil fortsette som fotballspillere om de har jenter som trenere, sier Amalie Prahl-Larsen.

 

Les flere artikler