Skip to main content

Slik er livet på Borgen

MYE ARBEID: Gyrid Mangersnes er leder for Borgenprosjektet. Nå har hun samlet mye fakta i rapporten «Livet på Borgen».

Store forskjeller i levekår, mindre rus og kriminalitet og stort engasjement for nærmiljøet.

Det er blant funnene i den omfattende rapporten «Livet på Borgen», som ble lagt frem i går. Her har Asker kommune gått grundig til verks for å skaffe seg kunnskaper om levekår, oppvekstvilkår og nærmiljøet på Borgen.

– Det er første gang det gjøres et så omfattende kartleggingsarbeid for et avgrenset geografisk miljø, sier rådmann Lars Bjerke.

Nærmiljøkonferanse

Det var kommunestyret som for to år siden vedtok å satse spesielt på Borgen, etter at FAU ved Hagaløkka skole sendte brev til politikerne med alvorlige bekymringer knyttet til integrering.

I januar arrangerte kommunen en nærmiljøkonferanse som skulle sparke i gang arbeidet med å skaffe en oversikt over hvordan man har det på Borgen.

I rapporten er området delt inn i to. Askerlia/Hagaløkka er hovedsakelig blokkbebyggelsen, mens Borgen er eneboliger og småhus hovedsakelig på oversiden av Borgenveien. Det er store forskjeller mellom disse to områdene, som er sammenlignet i rapporten.

LES OGSÅ: Prosjekt Borgen

Hull på myter

– Mye av dette visste vi fra før, men funnene våre slår også hull på en del myter, sier Gyrid Mangersnes, som er leder for Borgen-prosjektet.

Rapporten skal behandles i de ulike komiteene den nærmeste måneden, og i kommunestyret i januar 2016. Tre måneder senere skal det vedtas en handlingsplan.

– Men dette skal ikke kommunen gjøre alene. Vi inviterer hele Borgen-samfunnet i flere prosesser med dette kunnskapsgrunnlaget som fundament. Det må en felles innsats til for å finne løsninger, sier Lars Bjerke og Gyrid Mangersnes.

Rapporten presenteres i et åpent møte på Borgen skole torsdag kveld.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.