Skip to main content

Slik blir nyttårsværet

KLARVÆR: Det ligger an til å bli gode forhold for å se rakettene bli skutt opp mot himmelen nyttårsaften. Dette bildet er fra Bærums Verk for ett år siden.

Meteorologene hos Storm og Meteorologisk institutt er enige; nyttårsaften ser lovende ut værmessig.

Det er alltid et spenningsmoment hvordan været blir når feststemte mennesker trekker ut i mørket for å se himmelen bli lyst opp av fargesprakende raketter når inngangen til et nytt år skal feires.

I år ser det ut til at vi både slipper å bruke regntøy eller de aller tykkeste vinterklærne.

– Dere får det i hvert fall bedre enn det ser ut lenger vest. Det ser ut til å bli forbigående mildvær. På morgenen kan det kanskje komme litt regn som kan fryse på bakken, men så ser det ut til å bli oppholdsvær utover ettermiddagen og kvelden, sier meteorolog hos Storm, Beate Tveita.

FIKK DU MED DEG? Rømte fra ribbe, surkål og lange måltider 

Klarner opp

Hanne Beate Skattør hos Meteorologisk institutt ser nesten nøyaktig det samme i sine prognoser.

– Det ser egentlig ikke så ille ut. Det er nok litt skyet først på dagen, men så stiger temperaturen utover dagen og kanskje det til og med klarner opp litt på kvelden. Det kan bli en riktig fin nyttårsaften, sier hun.

Begge to anslår at temperaturen kan komme over på plussiden med 1–2 grader.

LES OGSÅ: Bra oppmøte på åpen dag i Vardåsen 

Kaldere igjen

Men mildværet varer ikke lenge. Både i dagene før nyttårsaften og fra 1. nyttårsdag er det de blå gradene som gjelder.

– Vi er inne i en tørr uke. Bortsett fra litt nedbør på morgenen nyttårsaften, så er det lite nedbør i sikte, sier Skattør.

Starten på 2019 ligger an til å bli fin, men altså uten tegn til påfyll av snø – foreløpig.

– Det blir kaldere, og en god del sol de første dagene etter nyttår. 1. nyttårsdag dreier vinden litt mer mot nordvest, noe som kan gi litt mer kraft i vindkastene, men ikke noe voldsomt, sier Tveita hos Storm.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.