Skip to main content

Sleggesaken: Må vente med lydopptakene

Når Christer Tromsdal onsdag startet sin forklaring ønsket statsadvokat Stein Vale å konfrontere tiltalte med bevis fra lydopptak. Det får han ikke lov til.

Ved oppstart av dag to i rettssaken etter sleggeanslaget i Vollen ga tingrettsdommer Nils Ole Bay beskjed om at bruk av lydopptakene må vente.

– Retten ønsker å høre vitner om tilblivelsen av opptaket. Vi vil også vurdere betydningen av at allmenheten gjennom VG har kunnet høre deler av opptaket. Er det sånn at hvis allmenheten har kunne høre det, kan da ikke retten høre det, sa dommer Bay.

Lydfiler blir viktige bevis i Tromsdal-saken 

I tillegg ville han avklare noe jus rundt ankemuligheter ved det retten bestemmer om lydopptaket som ble gjort 1. desember 2015.

LES OGSÅ: Tromsdal-saken: – Ropte «Jeg skyter» to ganger til inntrengerne

Var i avhør samme dag

Samtalen som ble tatt opp ble gjort av en som sonet på Bastøy fengsel, og som var i avhør ved Asker og Bærum politidistrikt denne formiddagen.

Han snakket med Christer Tromsdal under et møte på Kongen i Oslo etter avhøret med politioverbetjent Steinar Slotte og til han var tilbake til Bastøy ved 22-tiden på kvelden.

I opptaket bekrefter Tromsdal at målet for anslaget var dommeren i Vollen, og at han hadde bestilt anslaget. Dette er derfor et viktig bevis for påtalemyndigheten.

Nå må statsadvokat Stein Vale vente med å konfrontere Tromsdal med dette til retten har hørt vitnemålet til advokaten til han som gjorde opptaket, han som gjorde opptaket og pensjonert politioverbetjent Steinar Slotte.

LES OGSÅ: Tromsdal-saken: Forsvarere vil nekte lydfil avspilt

Forsvarer fornøyd

Han som gjorde opptaket skal leve i Oslo, og påtalemyndigheten har snakket med han på telefon. Disse skal etter planen forklare seg i neste uke.

– Vi er godt fornøyd med rettens beslutning, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Dette betyr at Christer Tromsdal må innta vitneboksen også senere i saken, hvis retten ikke nekter påtalemyndigheten å legge det frem.

LES OGSÅ : Tromsdal-forsvarer anmelder VG-lekkasjer

Christer Tromsdal 

Les flere artikler