Skip to main content

Slått til døde med vektstang

ÅSTEDET: Den drapssiktede 33-åringen har forklart at han og den medsiktede 28-åringen tok seg inn i avdødes bolig ved å knuse en rute. Her er politiets kriminalteknikere på stedet dagen etter drapet skjedde. Samme dag meldte de siktede seg for politiet.
ÅSTEDET: Den drapssiktede 33-åringen har forklart at han og den medsiktede 28-åringen tok seg inn i avdødes bolig ved å knuse en rute. Her er politiets kriminalteknikere på stedet dagen etter drapet skjedde. Samme dag meldte de siktede seg for politiet.

33-åringen som er siktet etter Asker-drapet har erkjent at han holdt offeret nede, mens den medsiktede kameraten slo ham i hodet med en vektmanual.

Lørdag er det halvt år siden en norsk-iransk mann (31) ble funnet livløs i hybelleiligheten han leide i Åsliveien på Blakstad i Asker.

To menn på 28 og 33 år er siktet for drapet. Ytterligere fem personer er siktet for grove trusler og/eller grov kroppsskade. Samtlige er medlemmer av, eller har tilknytning til, MC-klubben Rock Machine.

LES OGSÅ: Professor: Drapssiktelser vil skape turbulens i MC-klubb

De fem er blitt løslatt fra varetekt, men politiet mener siktelsene mot dem er styrket som et resultat av etterforskningen. De to drapssiktede sitter fortsatt fengslet.

– Etter vårt syn er fengsling påkrevet da en eventuell løslatelse før hovedforhandling vil kunne støte allmennhetens rettsfølelse og skape utrygghet. Det gjør seg ikke gjeldende i like stor grad for de øvrige siktede, sier Jens Johannes Andenæs, politiadvokat i Oslo politidistrikt.

– Vi tar sikte på at saken blir ferdig etterforsket i løpet av september, legger han til.

Har funnet DNA

I den siste fengslingskjennelsen fra Oslo tingrett heter det at retten mener det er foreligger «en spesielt sterk sannsynlighet» for at de siktede er skyldig i medvirkning til drap.

33-åringen meldte seg selv for politiet 23. januar, dagen etter drapet. Da skal han ha forklart at han oppsøkte drapsofferet med den medsiktede 28-åringen og at det oppsto en slåsskamp. Ifølge 33-åringens forklaring skal han ha holdt avdøde nede, mens 28-åringen skal ha slått mot drapsofferets hode med den spisse enden av en vektmanual.

LES OGSÅ: Asker-drapet: Politiet jakter i MC-miljø

– Rettsmedisinerne har vurdert dødsårsaken til å være massiv vold mot hoderegionen, sier politiadvokat Andenæs.

33-åringen erkjenner ikke straffskyld, da han hevder han ikke skjønte at volden som ble utøvd mot norsk-iraneren kunne være livsfarlig.

Ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett skal den medsiktede 28-åringens DNA ha blitt funnet på vektmanualen og avdøde.

Politiet har gjennomført etterforskningsskritt også i utlandet, rettet mot medlemmer av MC-klubben Rock Machine.

– Vi har ment at det er personer i utlandet som har sittet på viktig informasjon om saken. Vi har avhørt flere personer i Sverige og én person i Tyskland. Det er også foretatt ransakinger og gjort beslag i utlandet. Det er bevis vi jobber videre med, sier Andenæs.

LES OGSÅ: Drapssiktet (33) la ut mystisk Facebook-melding timer før drapet

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.