Skip to main content

Slapp unna: – Vi var heldige

NY STØTTEMUR: Anne Beate Sætrang og Kjell Arne Haakonsen i Bleikeråsen måtte bytte strømledning og bygge ny støttemur og nye planter.

Anne Beate Sætrang (47) og Kjell Arne Haakonsen (50) bor inntil Bleikeråsen, men trengte ikke å bytte ut egne rør.

BAKGRUNN: Kommunens kloakkrav koster huseiere 250.000 kr

Ved hjelp av kamera sjekker kommunens folk vann- og avløpsrørene inn til private hus før de pålegger beboere å skifte rør.

– Vi var heldige, det var allerede byttet til plastrør, sier Sætrang.

Men ny strømkabel, ny støttemur og beplantning etter gravearbeidene måtte familien betale for da kommunen skulle skifte ut gamle rør.

LES OGSÅ: Vann- og kloakkdugnad for 400 millioner i Asker

– Veldig fornøyd

Samtidig benyttet de anledningen til å gjøre noe endringer og egne oppgraderinger. Det endte med en løsning der utgiftene ble delt med kommunen.

– Vi er veldig fornøyd og glad for utskiftingen av de kommunale rørene. Det var mange vannlekkasjer her i forkant, sier Kjell Arne Haakonsen.

– Det blir veldig fint her. Alle strømledninger og kabler er nå gravet ned, og det blir en fin miljøgate med bredt fortau. Vi er veldig fornøyd med kommunen og entreprenørene, sier Sætrang.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.