Skip to main content

Skyttere skal hindre blyforurensning

LOVER: Generalsekretær Arild Groven i Skytterforbundet har planer for å imøtekomme Fylkesmannens pålegg.

Skytterforbundet vedkjenner at det er betydelig forurensning fra Lerduebanen i grunnen. Nå lover de å hindre videre forurensning.

I november gjennomførte Fylkesmannen kontroll av Løvenskioldbanen. Konklusjonen var tindrende klar: Alvorlig forurenset sigevann fra blyhagl og sannsynligvis andre tungmetaller i myrområdet nord for lerduebanen.

I sitt svar på Fylkesmannens rapport skriver generalsekretær Arild Groven i Norges Skytterforbund at de vil forsegle toppen av støyvollen med leirmasse for å hindre vanngjennomstrømning ned til forurensede lag.

Han påpeker at det har vært skyting på lerduebanen siden åpningen i 1952 og at det utvilsomt ligger store mengder tungmetaller fra ammunisjon i overflatelaget.

Det er sendt søknad til Bærum kommune om effektiv håndtering av tungmetaller.

– Det er videre planlagt etablert et system med kontroll av sigevann fra området rundt støyvollene, skriver Groven i sitt svar til Fylkesmannen.

Forbundet har engasjert Asplan Viak for å få kartlagt forurensningen. Noe også Fylkesmannen har pålagt.

Forurensningene ble avdekket av Skytterforbundet selv gjennom undersøkelser i regi av BioFokus i 2013 i forbindelse med reguleringsplan for banen.

Fylkesmannen har også påpekt at Skytterforbundet mangler oversikt over mulig forurensing av tungmetaller samlet fra banene.

Dette lover Groven blir gjennomført så snart det ikke lenger er snø og is på området.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.