Skip to main content

– Skyld på dere selv

SLITER MED dekning: Magnhild F. Bredesen og Bjørn Amundsen i Telenor ønsker å gi bæringer bedre mobildekning, men får ikke lov av kommunen.
SLITER MED dekning: Magnhild F. Bredesen og Bjørn Amundsen i Telenor ønsker å gi bæringer bedre mobildekning, men får ikke lov av kommunen.

Telenors beskjed til Bærum kommune er klar: Ønsker dere at innbyggerne skal ha god mobildekning, må dere godta at det settes opp basestasjoner.

Siden midten av august har ikke Bærum kommune akseptert at det etableres basestasjoner på kommunale bygg.

– Folk forventer mobildekning når de bor like ved Telenors hovedkontor. Men vi har fått avslag på søknad om å bygge en basestasjon på Storøya grendesenter. Det har konsekvenser for mobildekningen i området. Dette er pinlig overfor våre kunder, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Seniorrådgiver Magnhild F. Bredesen ramser opp planer om basestasjoner som Bærum kommune har stoppet. Blant dem:

  • Nyetablering på Storøya Grendehus på Fornebu.
  • Utvidelse av eksisterende basestasjon på Ringstabekk ungdomsskole.
  • Brynsveien 88, der kommunen har brukt avtalt plassering for basestasjon til airconditionanlegg.

Utover disse tre etableringene har Telenor avtale med Bærum kommune om ytterligere 13 steder hvor Telenor er etablert med basestasjon i dag.

LES OGSÅ: – Jeg er helt avhengig av mobil på jobb

Mest skeptisk i Norge

Tidligere denne måneden fikk Bærums politikere et forslag på bordet. Forslaget gikk ut på at kommunen i størst mulig grad skulle godta basestasjoner på sine egne eiendommer. Politikerne svarte nei.

Bjørn Amundsen forsikrer at Telenor ikke er ute etter å sette opp basestasjoner overalt der de får mulighet.

– Å bygge en stasjon krever investering på én million kroner, og driftskostnadene er 200.000 kroner i året, forteller dekningsdirektøren.

LES OGSÅ: Asker og Bærum kan få mobilmast-sjokk

Ifølge Magnhild F. Bredesen er Bærum kommune en av få norske kommuner med skepsis til basestasjoner.
I nabokommunene er holdningene annen:

Oslo hadde noen år en restriktiv holdning. Nå har Oslo valgt å forholde seg til Statens strålevern, og tillater basestasjoner på kommunal eiendom.

LES OGSÅ: Ole Jakob får ikke gjennomført mobilsamtaler i sin egen stue

Enstemmig ja i Asker

Formannskapet i Asker vedtok våren 2012 – enstemmig, og uten debatt – at Asker kommune skal ha en klar ja-holdning til søknader om oppsetting av sendere til mobilnettet på kommunale bygninger.

Men i Bærum forblir politikerne negative.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.