Skip to main content

Skrev ut forelegg hvert femte minutt i E18-kontroll

ÉN AV 13: Denne sjåføren var alene i bilen i kollektivfeltet etter Sandvika onsdag morgen, noe som kostet vedkommende 5.500 kroner.

Tredje dag på rad med kontroll i kollektivfeltet på E18 har lært politiet én ting: Bilistene lærer ikke.

– Det er ingen bedring å spore, konstaterer rådgiver Finn Erik Grønli i Trafikkorpset i Oslo politidistrikt.

En av hans kolleger tok onsdag morgen oppstilling ved Sjøholmen mellom klokken 08 og 09 for å stanse de sjåførene som kjørte ulovlig i kollektivfeltet. Resultatet ble at 13 sjåfører fikk et forenklet forelegg pålydende 5.500 kroner, noe som betyr at statskassen fikk 71.500 kroner i påfyll fra E18-bilister.

Den siste uken Har skrevet ut forelegg for 231.000 kroner på tre kontroller .

– Kunne tatt flere

Onsdag morgen var tredje dag på rad denne uken at politiet sjekket kjøringen i kollektivfeltet. Politiet stoppet 12 kollektivsnikere på én time , tirsdag ble Har skrevet ut forelegg for 231.000 kroner på tre kontroller .

– Det er kapasiteten som gjør at vi ikke skriver ut flere forelegg. Vi kunne tatt flere, men siden vi bare har én mann der er det dette han rekker på en time, sier Grønli.

SE OVERSIKTEN: Dette koster det deg å bryte trafikkreglene

Av dem som ble tatt for ulovlig kjøring i kollektivfeltet onsdag morgen var 10 av de 13 elbiler.

På de tre kontrollene denne uka har den ene politibetjenten som har fulgt med i kollektivfeltet skrevet ut forenklede forelegg til 38 bilister, tilsvarende 209.000 kroner.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.