Skip to main content

Skrev beste barnebokmanus

VINNER: Juryen mente Mari Kjetun fra Østerås skrev beste manus til barnebok for 10-åringer. FOTO: GYLDENDAL
VINNER: Juryen mente Mari Kjetun fra Østerås skrev beste manus til barnebok for 10-åringer. FOTO: GYLDENDAL

Mari Kjetun (42) fra Østerås danket ut flere garvede forfattere da hun vant romankonkurranse for barnebøker i dag.

Gyldendal syntes de hadde litt mye fantasibøker og ønsket mer fra de unges hverdag. Derfor utlyste de en konkurranse sammen med Norli om å skrive beste barnebokmanus for 10-åringer.

De fikk inn 54 manus fra både garvede forfattere og ferskinger, men det ble debutant Mari Kjetun fra Østerås som stakk av med seieren.

- 10 av manusene var av veldig høy kvalitet, så det var en hard konkurranse i toppen. Det var veldig gøy at det ble en debutant som vant, sier juryleder Marianne Koch Knudsen i Gyldendal Norsk Forlag.

Troverdig

Vinnermanuset "Tyver, trøbbel og en lysende komet" handler om 12-åringen Tessa som har en far i ramme på veggen og en mor som aldri bor lenge på samme sted.

Nå flytter de til en hytte i ødemarka med det lokale fengselet som nærmeste nabo.

I juryens uttalelse heter det at "manuset har et fint tegnet persongalleri. Forfatteren makter med humor, sprelskhet og varme å balansere det umulige og det usannsynlige - og hun får oss til å tro på det som skjer, uansett hvor vilt og langt fra hverdagen det kan synes".

Arbeidet med å få gitt ut boka er nå i startfasen, så den vil være klar til neste bokhøst i august 2009.

Hjelp fra barna

- Det er en gledens dag for meg! Jeg har skrevet mange manus i ni år, og har sikkert blitt refusert 50 ganger tidligere, sier Mari Kjetun som til daglig jobber med interiør i butikk og som interiørjournalist. Hun forteller at det er en utfordring å få satt av tid til å skrive.

- Jeg står gjerne opp klokka fem om morgenen og skriver før resten av familien er våkne. Det er viktig å strukturere hverdagen for å klare å få avsett tid ved siden av jobb og familie, sier Kjetun.

Barna på 10 og 14 år har vært til stor hjelp med barnebokmanuset.

- Min eldste datter har vært konsulent for meg og har sagt ifra om vanskelige ord eller språk som ikke passer for dem, forteller en lykkelig Kjetun.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.