Skip to main content

Skolepolitikerne avgjør nettbrett-satsing

NETTBRETT-LØFT: Anne Lene W. Hojem (H), leder i hovedutvalg for barn og unge i Bærum, vil ha iPad-skoler. May Gautier Gjerdsbakk (t.h.) er rektor ved Grav barneskole.
NETTBRETT-LØFT: Anne Lene W. Hojem (H), leder i hovedutvalg for barn og unge i Bærum, vil ha iPad-skoler. May Gautier Gjerdsbakk (t.h.) er rektor ved Grav barneskole.

Når skole-politikerne i Bærum møtes onsdag kveld, skal de si ja eller nei til å utvide kommunens digitale storsatsing i grunnskolen.

Rådmannens innstilling er klar. Nå er det opp til Bærums skolepolitikere om de ønsker å tredoble det digitale krafttaket «Digital skolehverdag».

BAKGRUNN: Bærumselever håper på iPad-fremtid

– Jeg blir svært overrasket hvis det ikke blir flertall i hovedutvalget for å innlemme ti skoler til. Det er svært oppløftende at den ferske gjennomgangen viser at erfaringene så langt med nettbrett til alle i alle fag er overveldende positive både for elever, lærere og foreldre. Når det i tillegg ser ut som økonomien i satsingen er god, er jo dette rene kinderegget, sier Anne Lene W. Hojem (H), som leder hovedutvalg for barn og unge i Bærum.

Målet er nettbrett til alle

Skolepolitikerne skal i kveld ikke avgjøre hvilke skoler som skal med videre, de ti skolene er allerede valgt ut av administrasjonen. Politikerne skal ta stilling til helheten i satsingen.

Rådmannens intensjon er at 15 iPad-skoler skal gi kommunen godt nok grunnlag til å bestemme om Bærumsskolen skal ta i bruk iPad for absolutt alle kommunens elever og lærere i løpet av tre år. Endelig evaluering skal gjøres om ett år.

LES OGSÅ: Elevene lærer raskere med nettbrett

– Jeg var spent da vi satte i gang med iPad til alle ved fem skoler for ett år siden. De gode tilbakemeldingene er veldig gledelige, sier Hojem. Hun kommer imidlertid til å foreslå at forskere skal trekkes mer med i prosjektet for å sjekke målbare læringsresultater ved nettbrettskolene.

– Også i dette prosjektet er det ting å ta tak i, det tar vi på alvor. Men jeg har tro på at dette er fremtiden.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.