Da Stefan Lindskog hørte at rådmannen foreslår å kutte budsjettet til Haug skole med 5,3 millioner, gikk han rett ut på Facebook med sin frustrasjon:

«Jeg har nettopp sendt min psykisk utviklingshemmede 6-åring til Haug».

Slik åpnet han innlegget som roser spesialskolen og advarer mot å kutte i tilbudet. På få dager er innlegget delt 2.100 ganger. Underskriftskampanjen som foreldrene startet samtidig har fått 20.000 likes.

– Det provoserer mange når kommunen reduserer i tilbudet til de aller svakeste. Slik jeg ser det, er Haug et symbol på vår anstendighet, og det blir veldig galt å fjerne det, sier Lindskog om reaksjonene.

LES MER: – Demokratiet på sitt beste

Ikke noe til overs

De 5,3 millionene Haug kan spare årlig, tilsvarer åtte elevplasser. Ifølge rådmannens budsjettforslag er det kun en tilpasning til det faktiske elevtallet på skolen i dag.

Skolen er bemannet og organisert for 120 elever, hvorav 112 er forbeholdt elever fra Bærum.

Siden opptakskriteriene ble endret i 2013 har elevtallet gått ned, og høsten 2014 var det 104 elever ved skolen. Det er dette nivået rådmannen nå legger opp til å fortsette med.

– Men selv om vi har færre elever, har vi ikke gått med overskudd. Det betyr at vi må spare dersom budsjettet reduseres, sier rektor Brita Nesheim Beyer.

– Er du bekymret for skolens tilbud dersom dere må kutte med 5,3 millioner?

– Ja, vi må se veldig nøye etter om vi kan kutte uten at det går ut over elevenes opplæringstilbud og sikkerhet. Det er det viktigste, sier Beyer.

– Det er naivt å tro at man kan kutte ett sted uten at det utløser økte utgifter et annet sted. sier Jan-Espen Slinning, som også er engasjert i foreldreaksjonen.

LES OGSÅ:

Guttene henger etter

Her er de skjulte forskjellene i Bærums-skolen

Sårbar gruppe

Karl Haakon Sævold er leder av FAU på Haug. Han tror det blir vanskelig å spare 5,3 millioner kroner uten at det går ut over elevene.

– Jeg registrerer et stort engasjement rundt denne saken, mange foreldre er urolige og bekymret, og det handler om familier som har en tøff hverdag. Det er uklokt å gjøre det enda tøffere, sier Sævold.

– Og det er merkelig at man velger ut en så sårbar gruppe som salderingspost i budsjettet, sier Jan-Espen Slinning.

LES OGSÅ: Foreslår å legge ned Bærums Verk skole