Skip to main content

Skiføre fortsatt? Javisst!

NOK SNØ: Slik så det ut mellom Solli p-plass og Myggheim mot slutten av påsken. Det er fortsatt nok snø på skogsbilveiene.

Det er til og med et lite lag med nysnø noen steder.

– Jeg vet om noen som skulle prøve seg på en skitur i dag, onsdag. Det er fortsatt nok snø der det er åpent, sier Skiforeningens løypebas på Solli. Ragnar Roll.

Han er imidlertid rask med å legge til at det nå er rundt én uke siden preparering og sporsetting av løyper ble avsluttet for sesongen.

– Det er altså dårlige spor, men fullt mulig å gå på ski. Det er mange som liker skiturer nå på våren, når dagene er lange og lyse, sier Roll.

Skiforeningen avsluttet preppearbeidet i Vestmarka for rundt én uke siden. Da hadde det gått ca. tre måneder siden første gang løypemaskinen var ute i skogen.

– Sesongen varte altså i tre måneder, og det er greit, selv om vi selvsagt hadde sett at den begynte litt før, sier Ragnar Roll, som likevel mener at årets sesong har vært mye bedre og enklere enn fjorårets sesong, som var mye våtere og mer trøblete. I fjor sørget blant annet myrpartier for å gjøre hverdagen i skogen vrien for løypemannskapet.

Tilbake til skiføret: På skogsbilveiene i Vestmarka er det ennå mulig å gå på ski, og det overraskende været på mandag sørget til og med for et lite lag med fersk snø.

Også i Bærumsmarka og Kjekstadmarka er det slutt på prepareringen. I Bærumsmarka er det fortsatt skiføre, men da må du først inn til Abborvannsveien.

LES OGSÅ:

– Vi ventet på at de skulle gå igjennom 

Hvorfor dro jeg egentlig til fjells? 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.