– Gøy endelig å score på landslaget sa en blid Ødegaard til Budstikka etter kampen.

Det var andre år på rad at kronprinsparet og Norges Fotballforbund inviterte til vennskapskamp i løkkefotball. Hensikten er fokus på «fotball for alle». Kampen fant sted utenfor boligen på Skaugum, for anledningen døpt «Skaugum Stadion».

Team Skaugum besto av kronprinsfamilien med forsterkninger. Kronprinsesse Mette-Marit var lagkaptein og med seg hadde hun både kronprins Haakon, prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra.

Psykisk utviklingshemmede

Team Skaugum møtte Brane Tigers fra Kongsvinger, et lag for utviklingshemmede. Brane Tigers var det første laget som representerte Norge i Special Olympics i Irland i 2003.

Kampen endte spennende nok med «sudden death». Det var noe som tidligere ble brukt i fotballkamper dersom stillingen sto er uavgjort etter normal spilletid. Den som scorer det første målet vinner.

Her er reaksjonene etter kampen:

 

Det ble Brane Tigers som til slutt fikk inn den avgjørende nettkjenningen, og kampen ende 5-4.

LES OGSÅ:

Kronprinsessen på vei ut av isødet

Forsterket det rojale laget

Kronprinsparet hadde, kanskje ikke overraskende, dratt inn en del kjente forsterkninger på laget.

Selveste Martin Ødegaard, som spiller på Real Madrid, var med; han bidro med to mål for Team Skaugum eller «Norge» som kommentator Arne Scheie også benevnte kronprinslaget som. Tidligere landslagsspiss Jan Åge Fjørtoft var også med på laget. Stabæk-trener Bob Bradley var på plass som coach.

Brane Tigers hadde med en ivrig heiagjeng på sidelinjen. De satte stemningen med aktive rop. Og de minuttene hun selv ikke aktivt spilte på banen, var lagkaptein for Team Skaugum, kronprinsesse Mette Marit, ivrig i støttende rop til sitt lag.

Spillerne var særdeles aktive på banen, og tok oppgaven virkelig alvorlig. Jubelen var stor fra Brane Tigers da det ble klart at de hadde vunnet.

SVART SEIER: Det inviterte laget, Brane Tigers, er et lag for utviklingshemmede. De vant gårsdagens kamp med ett mål. Foto: Knut Bjerke