Skip to main content

Skaper sangglede

MUSIKALSK MØTEPLASS: Heidi Gjessing Sundt jobber til daglig som sosiallærer på Drengsrud skole. Sanggleden gjorde at hun startet opp eget skolekor, og i dag er dette en felles arena etter skoletid for elevene på 4.- til 7. trinn. – Det eneste kravet for å bli med er at du er elev på skolen og møter på øvelser. Dette er lavterskel, du må bare ha lyst til å synge, sier hun.

I år er 16. gang Budstikka deler ut prisen Årets bankende hjerte. Heidi Gjessing Sundt (48) er en av de nominerte.

Jeg er glad i å synge selv, og ønsket å starte et kor. Da ble skolekoret på Drengsrud en idé jeg fikk, og ledelsen ga grønt til lys til at jeg kunne starte opp høsten 2013. Koret går på tvers av klassene på 4.- til 7. trinn, slik at det er en felles arena for barna.

Det eneste kravet for å bli med er at du er elev på skolen og møter på øvelser. Jeg har fått med ledelsen til å legge timeplanen likt en dag i året, slik at elevene kan gå rett på korøvelse når de er ferdig på skolen. Dette er lavterskel, du må bare ha lyst til å synge.

Stem på din favoritt til Årets bankende hjerte

Vi er blitt spurt om en del morsomme ting, og vi har sagt ja til alt – blant annet på Rockefeller med band og på Musikkflekken med kor. Vi synger også for eldre på sykehjem til jul, og på skolen 17. mai og når det er skidag.

Barna synes det er gøy å være med, jeg tror de er stolte av å tilhøre fellesskapet. De er stolte når de kommer rundt og får skryt.

Og foreldrene gir hyggelige tilbakemeldinger etter konserter.

Det som driver meg er å se gleden og fellesskapet på tvers av trinnene. Jeg har tro på et slik opplegg.

Men jeg er ikke så glad i fokus på meg, jeg liker best å vise frem koret.

Jeg er kjempeglad for å bli nominert, jeg ble helt varm inni meg over at noen mener jeg fortjener en slik pris for arbeidet.

For å stemme på Heidi Gjessing Sundt sender du SMS med BUD HJERTE 3 til 2005.

Vinnere av Årets bankende hjerte 

Les flere artikler