Skip to main content

Skal trekke flere enn "heste-folket" til Sherryhaugen

NYE DRIVERE: Fra 1. mai overtar Stian Borch fra Sandvika og hans svigermor Anki Gjetsjø fra Haslum det som i dag heter Sherryhaugen Kafé på Øvrevoll galoppbane.
NYE DRIVERE: Fra 1. mai overtar Stian Borch fra Sandvika og hans svigermor Anki Gjetsjø fra Haslum det som i dag heter Sherryhaugen Kafé på Øvrevoll galoppbane.

Nye drivere vil gjøre Sherryhaugen på Øvrevoll til et spiseri og besøkssted for langt flere enn galoppfrelste.

Fra 1 mai av overtar Stian Borch fra Sandvika og hans svigermor Anki Gjetsjø fra Haslum det som i dag heter Sherryhaugen Kafé på Øvrevoll galoppbane.

De er begge utdannede kokker, med lang erfaring fra utelivsbransjen.

LES OGSÅ: Overtar på Sherryhaugen

Mange planer

De nye eierne bobler over av entusiasme og ideer for stedet.

– Jeg hadde en morfar som stadig tok meg med på Øvrevoll. Da muligheten bød seg for å ta over her, visste jeg at dette var noe jeg bare måtte gjøre, sier Stian Borch. Med på laget i daglig drift har han altså sin svigermor.

– Vi ønsker å gjøre stedet om fra en kafé til et spiseri. Vi tror mange i dag drar forbi. Noen tenker sikkert at det kun er for «hesteinteresserte» og andre igjen er ikke engang klar over at stedet finnes, sier Anki Gjetsjø.  De håper å kunne omsette for fem millioner kroner første driftsår.

LES OGSÅ: Superhoppa avslutter i England

Arrangementer og meny

– Hva har dere tenkt å gjøre?

– Vi vil gjøre en oppgradering innvendig og bygge om kjøkkenet, sier Gjetsjø.

Med på laget får de rundt seks årsverk, med hel- og deltid. En nøkkel i satsingen er kjøkkensjefen og her har de fått Henrik Grøndal med.

– Vi skal tilby det jeg vil kalle tradisjonell norsk mat anno 2014. Vi vil ha en variert og roterende meny der vi i størst mulig grad bruker kortreist mat og lokale råvarer – det betyr for eksempel at vi til høsten vil satse på vilt. Og god tradisjonsrik kost som fårikål vil også komme på menyen, sier han.

LES OGSÅ: Øvrevoll tror på vekst

Matkvelder og arrangementer

I tillegg til vanlig servering, satser de nye eierne på ulike typer arrangementer som kan trekke folk.

– Ulike typer mat- og vinkvelder og danseaftener for de over 35 er noe vi tenker på, sier Gjetsjø.

I tillegg til Sherryhaugen tenker de nye driverne på å ta i bruk tribunene på en annen måte en før, med tilrettelegging for servering oppover tribunene. Her vil man kunne arrangere firmakonferanser, kick-off’s, konfirmasjoner og mye mer. Et eget kjøkken er knyttet til dette.

– Vi vil prøve ut mye av dette i forbindelse med et av de første store arrangementene våre, Bærum Høyres sommerfest, sier Borch.

Les flere økonominyheter her

Konkurranse

– Hva tenker dere om konkurransen i området?

– Tilnærmet lik null! Bekkestua er på mange måter det nærmeste man kommer. Derfor har vi svært god tro på det hele, sier de to nye driverne.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.