Skip to main content

Skal danse kulturfolket inn i Bærum

GRENSEBRYTENDE: Danseforestillingen «Boxism» den 1.–2. mars handler om å bryte menneskeskapte grenser, det å bli satt i bås. Dansgenre brytes også.

Over 9.600 flere løste billett til Bærum Kulturhus i 2017 enn året før. Nå skal Adam Douglas, Chick Corea og Bærum Barneteater sikre flere fulle hus.

I fjor var det 73.964 som kjøpte billett til Bærum Kulturhus som også inkluderer Sandvika Teater og Lille Scene.

– Det er en oppgang på 14,9 prosent fra 2016, da det var 64.356 solgte billetter, sier Karin Bugge, kommunikasjonsansvarlig Bærum Kulturhus. Billettomsetningen steg fra 12.886.023 kroner i 2016 til 15.063.015 i fjor.

Mål 100.000 i 2025

– Hva er grunnen til at kulturhuset går bedre besøk- og omsetningsmessig?

– Fordi vi har et utrolig bra program. For folk går på det de har lyst til, og det er tøff konkurranse i Oslo-området. Så vi traff bra i 2017, store artister og det lokale kulturlivet hadde stor aktivitet, sier kulturhussjef Morten Walderhaug.

– Hvordan fortsette denne oppadgående tendensen?

– Det er noe vi jobber med hele tiden. Ambisjonen vår er å øke forsiktig i årene fremover. Rundt 2025 skal vi ha nærmet oss 100.000 solgte billetter. Det vil si rundt 25.000 flere billetter enn i fjor, eller 50 fulle saler. Det er en hårete ambisjon. Men vi ser at befolkningen vokser, og den veksten må også synes hos oss. Pågangen for å bruke lokalene våre øker også, sier han.

LES OGSÅ: Satser stort med Reza og gutta

Douglas har solgt ut en

– Hvilke arrangement denne våren vil trekke publikum, tror du?

– Konserten med Adam Douglas ble utsolgt allerede tidlig i desember. For få dager siden fikk vi til en ekstrakonsert.

EKSTRA: Adam Douglas solgte ut konserten 1. februar. Nå blir det ekstrakonsert 23. januar.

Chick Corea er et annet høydepunkt, og halvparten av billettene til den er allerede solgt.

STJERNE: Chick Corea inntar kulturhuset med piano 4. mai.

– Det er bra med tanke på at konserten er først i mai. Den store afrikanske stemmen fra Mali, Salif Keita kommer. Og kjempegøy at vi fikk tak i den klassiske pianisten Piotr Anderszewski, han er regnet som en gigant. Vi har også et prosjekt der vi hedrer Karin Krog, norsk jazz grand old lady. Når det gjelder dans presenterer vi forestillingen «Boxism» av Catherine Michelet. Den er ung, frisk og bryter grensene mellom flere dansegenre. Konserten med Ingebjørg Bratland blir også flott.

LES OGSÅ: Unge musikanter fra 15 kommuner med nyttårskonsert i Bærum kulturhus

Polsk satsing

I fjor høst begynte kulturhuset med en serie der man viser kulturuttrykk fra en europeisk by. Den første var Lisboa i Portugal.

– Det var en suksess med godt besøkte arrangement. Vi opplevde at publikum var nysgjerrige på noe nytt, og ser at publikum kommer tilbake til kulturhuset etterpå for å fortsette å prøve nye ting, sier han.

JAZZ: Norges jazzdronning Karin Krog har konsert med Georgie Fame, John Surmann og band 14. februar

– Nå er Wroclaw i Polen valgt, hvorfor?

– Med det understreker vi at det er store kulturforskjeller i Europa. Den polske kulturen er ukjent for mange av oss, men holder et meget høyt nivå, sier han og forteller at de begynner med Volosi 25. januar.

– Det er strykere som blander jazz og klassisk, sier Walderhaug. Og samme kveld åpner en utstilling med kunst av Piotr Nowak i det store vinduet i kulturhuset. Det kommer også to barneteater forestillinger, pianisten Piotr Anderszewski som tidligere nevnt, og korteateret Chorea Theatre avslutter de polske innslagene med forestillingen The Crack.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.