Skip to main content

Sjekk hva som skjedde med katten da brannvesenet prøvde å redde den

I toppen av et høyt tre på Rykkinn satt en liten katt. Brannvesenet rykket ut med to biler, blant annet med den største stigebilen, for å redde vesle pus. Det klarte de ikke.

 Nærmere ett døgn hadde katten sittet i treet før brannvesenet rykket ut.

- Vi fikk inn de første meldingen om katten torsdag ettermiddag, og fikk flere telefoner utover kvelden. Utpå dagen i dag dro vi opp til Rykkinn med en mannskapsbil. De prøvde å få ned katten via en vanlig stige, men katten var redd og klatret enda høyere opp i treet, forteller vaktleder ved 110-sentralen ved Asker og Bærum brannvesen, Ola Nordli Johansen til Budstikka.

Brannvesenet ga seg ikke. Den største stigebilen ble tilkalt.

LES OGSÅ:  Brannmenn reddet katt i tre

Måtte stille med stigebil

Da stigebilen kom og et nytt redningsforsøk ble satt i gang ble katten enda reddere. Men denne gangen begynte den på nedturen.

- Plutselig sklei den og falt ned og løp vekk fra stedet. I følge brannmester på stedet ble ikke katten skadet i fallet. Det er vanlig at kattene blir redde når vi prøver å redde dem på denne måten. Heldigvis gikk det veldig bra denne gangen, sier Nordli Johansen.

LES OGSÅ:  Overlevde mot alle odds

Fulgte dramaet

Fra en balkong i Bjørnebærstien satt Mohannad T. og fulgte dramaet.

LES OGSÅ: Katten Kickan er funnet i Asker

– Jeg satt på balkongen og så det hele. Brannfolkene klarte ikke å få tak i katten, til sluttet falt den ned fra midten av treet og stakk av, forteller Mohannad T. til Budstikka.

  
Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.