Skip to main content

Sjefen i Turistforeningen har kjøpt Bærums dyreste leilighet

BÆRUMS DYRESTE: Toppleiligheten i Maries vei 34 på Høvik er solgt for nærmere 50 millioner kroner.

Nils Øveraas, sjef for Den Norske Turistforening (DNT), har kjøpt Bærums dyreste leilighet på det åpne markedet av finansmannen Kjell Chr. Ulrichsen. Prisen havnet nesten 10 millioner over takst: Nær 50 millioner kroner.

Penthouseleiligheten i Maries vei 34 på Høvik ble solgt etter en budrunde, ifølge Dagens Næringsliv som omtalte saken først tirsdag morgen. Leiligheten måler 326 kvadratmeter og har i tillegg 200 kvadratmeter takterrasse.

Budstikka skrev i sommer at Kjell Chr. (73) og kona Anne Marie Ulrichsen la ut leiligheten for salg 1. juni i år. Prisantydningen var da 40 millioner kroner – 6,5 millioner mer enn da de kjøpte den ny av Bjørn Rune Gjelstens selskap Profier i 2013. Dette var da Norges dyreste leilighet på det åpne markedet.

FORNØYD: Sandvika-investor Kjell Chr. Ulrichsen kjøpte leiligheten på Høvik av Bjørn Rune Gjelstens selskap Profier for 33,5 millioner kroner i 2013, la den ut for salg med prisantydning 40 millioner 1. juni i år – og har nå solgt den for nærmere 50 millioner til DNT-sjef Nils Øveraas fra Slependen.

Nå kan altså ekteparet fra Sandvika innkassere nærmere 50 millioner – for en bolig de faktisk aldri har bodd i. Etter å ha brukt store ressurser på å oppgradere Høvik-boligen, ombestemte de seg nemlig og besluttet å bli boende i villaen sin på Jongsåsen likevel.

Penger fra New York-børsen

Det er ikke DNT som finansierer Nils Øveraas' boligkjøp. 49-åringen, som har bodd med familien i rekkehus på Hiltonåsen på Slependen i 30 år, var tidligere toppsjef for konsulentselskapet Accenture på Fornebu. Da selskapet ble børsnotert i 2001, ble han tildelt en god mengde aksjer som siden har stått og godgjort seg på New York-børsen.

LES OGSÅ: De leder turlivet vårt til topps

– Jeg har jobbet så mye at jeg ikke har hatt tid til å følge opp investeringen, og det er vel noe av det bedre jeg kunne gjort – å bare gjøre ingenting, forteller Øveraas til avisen. Han står oppført med 8 millioner kroner i inntekt og 56 millioner i formue i skatteoppgjøret for i fjor.

– Jeg setter pris på det enkle friluftslivet

Til dem som måtte være opptatt av at det tilsynelatende er temmelig stor avstand fra det rekorddyre boligkjøpet ved fjorden på Høvik og det asketiske friluftslivet vi alle forbinder med DNT, svarer Øveraas:

– Det kan du si, det er ganske langt unna det, en må vel kunne greie å forholde seg til begge deler. Jeg har alltid likt å være ute i naturen, så det har ikke noe med det å gjøre, jeg setter pris på det enkle friluftslivet.

Friluftsmannen og hobbyfotografen Nils Øveraas har nærmere 500 DNT-hytter å velge mellom, i tillegg til sin egen hytte på fjellet ved Ringebu og en gammel fritidseiendom med utedo og egen strandlinje i Røyken. Den kjøpte han sammen med kona for 8,25 millioner kroner i 2002.

Les flere artikler