Skip to main content

Sjåfør stoppet etter sikk sakk-kjøring på E18

Torsdag formiddag rykket politiet ut til melding om en sjåfør med svært vinglete kjøring i Bærum.

Foto: JØRGEN DAHL KRISTENSEN

Torsdag formiddag ble en sjåfør i 50-årene fratatt førerkortet etter kjøring i ruspåvirket tilstand. Mannen kan også forvente fengselsstraff.

Politiet meldte om hendelsen i 12-tiden torsdag. Da hadde de fått beskjed fra en melder om det vedkommende opplevde som svært vinglete kjøring på E16 ved Rykkinn. 

Da politiet fikk stoppet ham hadde sjåføren kjørt ut på E18 ved Blommenholm. Melder fulgte hakk i hæl for å bistå politiet med å få satt en stopper for sikk sakk-kjøringen.

– Dette var såpass graverende at det var bra vedkommende tok kontakt, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand hos politiet.

Fratatt førerkort

Ifølge operasjonslederen er de helt avhengig av at vanlige folk reagerer og melder fra når de observerer mistenkelig adferd i trafikken.

– Mannen vi fikk stoppet var ikke i stand til å kjøre bil. Han fremsto som meget ruset, trolig på en slags blandingsrus – der alkohol ikke var hovedkilden, sier Hekkelstrand.

Operasjonslederen forteller at mannen ble tatt inn for en utvidet blodprøve. 

Han blir anmeldt, får førerkortet beslaglagt og kan trolig vente seg en fengselsstraff, sier Hekkelstrand.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.