Skip to main content

Siste innspurt for Coop i Lommedalen

INNSPURT: Butikksjef Gry Anita Solhaug og eier Morten Guriby i lokalene hvor Coop Prix åpner igjen en gang i februar. ALLE FOTO: ULF HANSEN
INNSPURT: Butikksjef Gry Anita Solhaug og eier Morten Guriby i lokalene hvor Coop Prix åpner igjen en gang i februar. ALLE FOTO: ULF HANSEN

Drøye to år etter brannen gjør Coop Lommedalen seg klar for åpning i februar. Dermed er det slutt på monopoltiden for Rema 1000.

Det har tatt over to år for AGK Eiendom å bygge opp igjen butikken som brant ned til grunnen i desember 2009. Eieren ønsket å gjøre noen endringer når bygget skulle gjenreises, og fikk tillatelse til å utvide grunnflaten med 50 prosent.

Samtidig ble bygget trukket lenger unna Lommedalsveien, for å gi mer plass til parkering og gjøre inn- og utkjøringen mer trafikksikker.

LES OGSÅ: Nå blir det både mat og trening i Lommedalen

LES OGSÅ: Skjemmes over rot i Lommedalen

Usikkert for treningssenter

– Men nå nærmer det seg åpning, vi monterer fasadeplater denne uken og er i full gang med innredningen, sier en glad Morten Guriby i AGK Eiendom. Tirsdag var det byggemøte i lokalene før siste innspurt.

Coop skal ha hovedetasjen på 700 kvadratmeter, og Nettbuss underetasjen på baksiden av bygget. I øverste etasje var det planlagt et treningssenter.

– Vi kom så langt som å forberede lokalene til treningssenter, men så har vedkommende som skulle drive det gått konkurs. Det betyr at lokalet er ledig for interesserte. Det er nok mange som hadde gledet seg til å få et slikt senter i Lommedalen, og vi vil prøve å få det på plass, sier Guriby. Men først og fremst gjelder det å få inn Coop, legger han til.

Butikkens lokaler blir en halv gang større enn de var, og mer tilpasset driften.

– I det gamle bygget var butikken tilpasset lokalet, nå blir det omvendt, sier Guriby.

Det er Gry Anita Solhaug som er butikksjef i Coop Prix Lommedalen. Hun gleder seg til gjenåpningen.

– Det skal bli veldig hyggelig å se alle de gamle kundene igjen, sier hun.

Gode Rema-år

Da Coop Prix brant ned, mistet lommedølingene den ene av to dagligvarebutikker. Dermed ble den enes død den andres brød, og butikksjef Espen Kristiansen hos Rema 1000 legger ikke skjul på at det har vært to gode år for butikken i Slalåmveien.

Det bor rundt 4300 mennesker i dalen, som de siste to årene har hatt én dagligvarebutikk. Omsetningen hos Rema har økt med 30 prosent til 89 millioner netto i 2011.

– Vi har nok tatt over de fleste kundene fra Coop, og nå blir det spennende når de åpner. Det siste året har vi forberedt oss på å møte konkurranse igjen, blant annet satser vi på å utvide vareutvalget. Vi vil nok tape noen kunder, og særlig de som stikker innom butikken på veien for daglige innkjøp, sier Kristiansen.

– Man må jo kjøre opp Slalåmveien for å komme til oss, men vi satser på at de fremdeles kommer på handletur. Jeg tror ikke at vi taper like mye som vi vant da Coop stengte, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.