Skip to main content

Sirkler inn mulig gjerningsmann etter ransforsøk

RANSFORSØK: Mannen skal ha tatt seg inn i den katolske kirken på Stabekk og truet en kvinnelig ansatt med kniv.
RANSFORSØK: Mannen skal ha tatt seg inn i den katolske kirken på Stabekk og truet en kvinnelig ansatt med kniv.

Politiet har spor å gå etter i jakten på mannen som knivtruet en ansatt i den katolske kirken på Stabekk.

Ransforsøket, hvor mannen viste frem en kniv til den kvinnelige ansatte, ble meldt klokken 12.45.

– Mannen har gått inn i kirken og truet en kvinnelig ansatt der ved å vise frem en kniv. Han prøvde å true til seg verdier, men fikk ikke med seg noe, sa operasjonsleder Thor Arne Bakken ved Asker og Bærum politidistrikt like etter hendelsen.

Les flere nyheter i hendelsesloggen

I 20-tiden jakter politiet fortsatt på knivmannen, men ingen personer er foreløpig pågrepet.

– Vi har fått noen tips som vi jobber med akkurat nå. Det pågår et samarbeid med Oslo-politiet, som også innebærer spaning og observasjon. Vi har en formening om hvem gjerningsmannen kan være, sier politiets operasjonsleder Marlow Grandalen.

Blå jakke

Etter det mislykkede ransforsøket skal mannen ha stukket av fra stedet til fots. Flere politipatruljer lette etter ham i området Stabekk/Bekkestua. Ifølge politiet beskrives gjerningspersonen som en mulig østeuropeisk mann i begynnelsen av 30-årene med blå jakke.

Av hensyn til det pågående arbeidet, ønsker ikke politiet å gå ut med noe mer konkret rundt hva tipsene de har fått innebærer.

Kvinnen som ble utsatt for ransforsøket har forklart seg til politiet, men etter det Budstikka forstår skal ikke kvinnen klart å hjelpe politiet med opplysninger om hvem knivmannen kan være.

– Kvinnen har fått tilbud om oppfølging og hjelp etter hendelsen. Hun oppplever dette selvfølgelig som særdeles ubehagelig, sier Grandalen.

VET DU NOE? TIPS OSS PÅ 99590000/tips@budstikka.no

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.