Skip to main content

Simula får 10 mill. i statsbudsjettet

Statsstøtte: Bente Thorsen, Frp, Kirstin Vinje, H, og Simula-sjef Aslak Tveito. FOTO: KARL BRAANAAS
Statsstøtte: Bente Thorsen, Frp, Kirstin Vinje, H, og Simula-sjef Aslak Tveito. FOTO: KARL BRAANAAS

Simulas arbeid er midt i blinken for regjeringens satsing på kunnskap og internasjonalt samarbeid. Derfor får de 10 millioner kroner i statsbudsjettet 2015.

Det er litt av en høst for Simula på Fornebu. Bare en drøy uke etter at forskningsselskapet fikk 124 millioner EU-kroner i støtte, kommer nyheten om 10 millioner kroner i neste års statsbudsjett. Pengene skal gå til utvikling av utdannings- og forskningssamarbeidet mellom Universitetet i Oslo, Simula og University of California, San Diego.

– En av regjeringens viktigste prioriteringer er kunnskap og forskning for å ruste landet vårt for fremtiden. Derfor ønsker vi å satse på flere verdensledende universitetsmiljøer, noe Simula er et godt eksempel på, sier Kristin Vinje, fraksjonsleder i kirke-, utdannings- og forskningskomiteen.

LES OGSÅ: Derfor er Bærum Norges beste næringslivkommune

Sammen med Bente Thorsen, Frp, fra samme komité, kom hun i går med budsjettnyheten.

For Simulas leder Aslak Tveito betyr det at utdanningssamarbeidet med California-universitetet endelig kan komme skikkelig i gang, etter en vellykket sommerskole. Kjernen vil være en felles doktorgradsutdanning innen bio- og geofag, dimensjonert for 15 studenter. Statsstøtten gjør det mulig å lønne ti av disse stipendiatene.

– All forskning handler om folk som tenker nye tanker, sier Aslak Tveito.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.