Skip to main content

Siktede filmet drapet

Drapet på Marit Randsted Andreassen (20) på Sem i Asker ble filmet av gjerningsmannen (23).

Trolig har 23-åringen stilt opp sin egen mobiltelefon slik at leiligheten, som han og avdøde tidligere hadde bodd sammen i, ble filmet. Nøyaktig hva som er med på opptakene er ikke kjent for Budstikka.
Budstikka fikk høre om opptakene under en pause i fengslingsmøtet for 23-åringen i går formiddag.
Det var siktedes forsvarer, advokat Trygve Staff, som da etterspurte en cd fra politiet med en kopi av opptakene.

Mobiltelefon

I ettertid ønsket Staff ikke å kommentere opplysningene om opptakene ytterligere. Disse vil være bevis for retten når saken mot 23-åringen skal behandles i Asker og Bærum tingrett til høsten.
– Det er klart disse opptakene vil være viktige bevis i forhold til siktelsen, sier politiadvokat Kristin Røhne til Budstikka.
– Vil de kunne være avgjørende bevis i forhold til om drapet er utført med overlegg?
– Det ønsker jeg ikke å si noe om, sier Røhne.

Kjent for familien

Budstikka er kjent med at den nærmeste familien til Marit Randsted Andreassen gjennom politiet og sin bistandsadvokat har fått kjennskap til at det finnes slike opptak.
Den siktede 23-åringen var sykemeldt på grunn av psykiske problemer da drapet skjedde 20. februar. Han har i avhør erkjent de faktiske forhold.
Mannen er siktet for overlagt drap.
For politiet gjenstår det nå to-tre avhør før den delen av etterforskningen er ferdig. De sakkyndiges judisielle rapport om siktedes mentale tilstand skal være ferdig innen 10. mai.
Deretter skal politiadvokat Kristin Røhne skrive sin innstilling til tiltale mot 23-åringen. Statsadvokaten skal så vurdere tiltalespørsmålet før Riksadvokaten tar ut den endelige tiltalen.

I varetekt

Den 23 år gamle mannen ble mandag varetektsfengslet for fire nye uker. Retten la vekt på at 23-åringen har erkjent drap, samt det øvrige bevismaterialet som har fremkommet.
Retten er også klar på at det ville ha vekket sterke reaksjoner om 23-åringen nå skulle blitt løslatt.
Forsvarer Trygve Staff ba om at hans klient skulle løslates.
– Fengslingsbegjæringen er begrunnet med at allmennhetens rettsfølelse skulle bli krenket ved en løslatelse. Jeg ser at de pårørende ville føle seg støtt, men loven skal ikke forstås så snevert. Det må være et bredere lag i befolkningen som ville føle utrygghet for rettspleien for å begrunne en fortsatt fengsling, sa Trygve Staff til Budstikka.
Politiadvokat Kristin Røhne ba i utgangspunktet om åtte uker og en dag. Den siste dagen for å unngå neste fengsling på 17. mai.
Årsaken til at tingrettsdommer Jarle Amundsen landet på fire uker er at 23-åringen er sterkt deprimert og får behandling av psykolog i fengselet. På denne måten kan retten vurdere forholdsmessigheten i fengslingen om fire uker.
Han møtte ikke selv i fengslingsmøtet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.