Skip to main content

Sett fyr mens du venter på hagen

SERVERINGSKLAR: Saftig og sprøtt er en god kombinasjon, i alle fall når vi snakker om ender. Litt timian fra hagen setter den ekstra lille smaken på det hele.

Inntil hagen begynner å bære frukter så fyrer jeg grillen.

Har du prøvd andebryst?

Det saftige kjøttet blir strålende fornøyd, mørt og saftig, etter bare noen få minutter på grillen.

Med et par utvalgte grønnsaker på grillen og noen saltbakte poteter så har du en perfekt middag klar på en liten time.

Det har man tid til i sommer.

LES OGSÅ: Sommerserie: Mat fra egen hage: Fra frø til folk

Grillet and

Andebryst •  Asparges  • Rød paprika

– Så lenge varene er handlet inn og grillen er glovarm er dette en enkel affære:

– Snitt skinnsiden på andebrystene med en skarp kniv. Du vil ha små ruter slik at det blir sprøtt og godt. Gni gjerne inn brystene med litt salt og pepper før du legger dem på grillen.

– And inneholder en god del fett, så pass på brynene over grillen. Men det er dette fettet som er så godt og som sørger for en saftig middag. Grill anden med skinnsiden ned i ca. Tre minutter. Da kan du snu de og fortsette grillingen på den andre siden. Det tar omtrent tre minutter til før du kan legge kjøttet til side og la det hvile. Jeg bruker en kjernetemperaturmåler underveis. Når den viser 57 grader vet jeg at den vil stige til 62–63 grader når jeg legger den til side. Da er den perfekt i min verden.

SKJULTE POTETER: en kilo poteter og det dobbelte med salt. Du har fornøyde middagsgjester i vente.

Saltbakte poteter

800 g poteter  • Olje

– Bruk små poteter av valgfri sort. Gni potetene godt inn med olje og legg dem i et ildfast fat. Ha over godt med havsalt, potetene skal nesten dekkes.

– Bak potetene i ovnen på 160 grader i ca. 75. minutter. Skru deretter opp temperaturen til 180, da blir skallet ekstra sprøtt. Og veldig godt.

ANDENS ENDE: Glovarm grill og rutet andebryst er en god kombinasjon. I løpet av noen få minutter har du en sprø og saftig and.

Balsamicosaus

  • 5 dl kalvekraft
  • 2 dl balsamicoeddik
  • 1 ss sukker
  • 1/2 stk. sitron, kun saften
  • 2 ts. smør
  • Maisennamel

Dette er en enkel og rask saus:

– Kok opp balsamico og sucker. La det koke inn til omtrent halvparten.

– Tilsett kraften og la det koke sammen i noen få minutter. Ha i maisennamel slik at den tykner til ønsket konsistens.

– Ha i sitronsaften for å få den friske smaken. Tilsett smøret rett før servering og pisk det sammen. Smak til med salt og pepper.

GRØNN GRILL: Noen asparges og paprika trenger bare litt olje, så er de klare for grillen.
Les flere artikler