Skip to main content

Sendte sms om datterens (13) død

PÅ BEITOSTØLEN: I denne hytta på Beitostølen bodde mor og datter.

Moren til den døde 13-åringen sendte sms til venner i Lommedalen rett etter datterens dødsfall.

«Nå er xxx død», skal moren blant annet ha skrevet, i tillegg til flere antydninger om hvorfor det kunne gå så galt.

Det bekrefter kilder Budstikka har vært i kontakt med, som kjente både moren og den 13 år gamle datteren hennes. Flere av dem kan fortelle om det de opplevde som «en overbeskyttende mor», en som alltid gjorde sitt ytterste for at datteren skulle ha det trygt og godt.

– Det var alltid hun (13-åringen, red. anm) som satt med armringer i plaskebassenget og når hun hoppet på trampolinen løp moren gjerne rundt - utenfor nettet for å følge med, sier kvinnen i 40-årene som Budstikka har snakket med.

LES OGSÅ: 13-åring døde trolig av avmagring

Ønsket bare datterens beste

Morens opplevelse av at datteren ikke skal ha hatt det så bra på Gullhaug skole, gjorde at hun flyttet henne til Lesterud skole etter tredje klasse.

– Her trivdes hun mye bedre og moren hadde mye godt å si om Lesterud, forteller Budstikkas kilde.

Hun er selv mor til flere barn i Lommedalen og vil derfor ikke stå frem med navn og bilde i lokalavisen.

– Men jeg synes det er leit at det blir tegnet et bilde av en ustabil mamma, så jeg håper det vil komme frem nye opplysninger som viser at moren egentlig bare ønsket sitt barns beste. Datteren var alt denne mammaen hadde. Selv om det bar helt galt avsted, sier hun.

LES OGSÅ: – Vonde dager for Mølladammen-elevene

Aktiv og turglad familie

Ifølge morens venninne er det få, om ingen i Lommedalen, som forsto at ting var så galt fatt med moren og datteren hennes.

– Jeg møtte henne sist på sensommeren og da fortalte hun at datteren led av spiseforstyrrelser. Men jeg skjønte nok ikke hvor ille det var, sier kvinnen Budstikka har snakket med.

LES OGSÅ: Ungdommer samlet til minnestund

Hun oppfattet også at moren og datteren hadde et godt og nært forhold til jentas besteforeldre og at de var en aktiv og turglad familie.

– Jeg så dem veldig ofte sammen, bestemor, mor og barnebarn. Dette må være helt grusomt og tragisk for dem, sier kvinnen.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.