Skip to main content

Sendte fyrverkeri inne i T-banevogn

Politiet har ni navn på blokken etter at det ble fyrt av fyrverkeri inne i en t-banevogn i Bærum tirsdag kveld.

Ungguttene på Ringstabekk T-banestasjon hadde tydeligvis ikke brukt opp alt kruttet på nyttårsaften.

De første meldingene lød på at det var sendt fyrverkeri mot t-banen, men hendelsen var langt farligere enn dette.

– Sporveien varslet politiet om at det var fyrt av fyrverkeri inne på et tog, opplyser operasjonsleder Line Skott onsdag morgen.

Det er ikke kjent om noen av passasjerene på toget ble truffet, eller var nær ved å bli truffet av fyrverkeriet, men det er i ettertid svimerker inne i en av vognene.

– Vi har opprettet en anmeldelse for skadeverk. Det finnes bilder av en person i sort jakke og hvit genser som går fra stedet, sier Skott.

Unge gutter

Like etter klokken 21 tirsdag kveld fikk politiet melding om noen unggutter som sendte fyrverkeri mot T-banen på Ringstabekk T-banestasjon. En patrulje ble sendt til stedet like etter.

– Vi har kontroll på en av guttene som var involvert i hendelsen og snakker med han nå. Det er en gutt i starten av tenårene, så vi får se hva dette medfører, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt klokken 21.34.

Forsvant fra stedet

Hendelsen ble fanget opp av kameraet på T-banen.

– De andre forsvant fra stedet før vi kom, men vi antar at gutten vi snakker med har en formening om hvem som er involvert, fortsetter Hekkelstrand.

Politiet har altså ni navn på blokken og vil følge opp saken i ettertid.

– De har holdt på med fyrverkeri, og sendt fyrverkeri mot T-banen eller inne på T-banen, legger han til.

Tenåringen som politiet har fått tak i er under 15 år. Det blir derfor neppe snakk om straffesak mot gutten, men operasjonslederen forteller at foreldrene vil bli involvert.

Les flere artikler