Skip to main content

Selger tomt med riveklart hus - lokker med drømmehus på papir

Eiendommen på Nesbru ble for ett år siden solgt med rive-rabatt. Nå er den til salgs igjen for 900.000 kroner mer.

Eneboligen ble i mai 2017 solgt som et dødsbo. Før salget hadde boligen på 110 m² fra 1935 stått ubebodd i syv år. På toalettet var det tydelige spor etter kaniner som har fått lov til å boltre seg uforstyrret, og råte- og fuktskader hadde blant annet ødelagt gulvet. Det som ble brukt som lokkemiddel den gang var fjordutsikten.

– Det er tomten man selger der, sa daglig leder og megler Terje Tveit til Budstikka den gangen.

LES OGSÅ: Tomt solgt med rive-rabatt

Stor enebolig

Prisantydningen i 2017 var på 5,5 millioner kroner. Eiendommen ble til slutt solgt for 5 millioner kroner. Nå er eiendommen til salgs for 5,9 millioner kroner. Den falleferdige boligen står fortsatt på tomten, men noe er likevel gjort for å lokke en ny kjøper.

– Nå er det søkt om rammetillatelse, og eiendommen selges med rammetillatelse til et stort hus og mulighet for oppføring av det, sier partner og megler, Christian Wahl i Aktiv Grünerløkka Torshov.

 

331 KVADRATMETER: Eneboligen det er gitt rammetillatelse på er på 331 kvadratmeter, og inneholder blant annet 5 soverom, seks bad og tre stuer.

Selve tomten er på rett under 900 m². Eneboligen som er tegnet inn i rammetillatelsen er på 331 m², og inneholder blant annet fem soverom, seks bad og tre stuer.

– Reguleringen sier at det kan bygges et hus på 200 m². Nå har man fått rammetillatelse på en enebolig på over 300 m² og det er ganske spesielt, legger han til.

LES OGSÅ: Oppussingsobjekt til 21 mill. Megler – Dette er ikke for de lettskremte

12 millioner kroner

Annonsen på Finn er blitt sett over 25.000 ganger. Megler Christian Wahl beskriver interessen som brukbar, men ikke overveldende.

– Det er et stort lerret å bleke – det å gå i gang med riving og bygging av en stor enebolig, sier megleren.

 

Det som skal lokke en ny kjøper nå er et ferdig tilbud på riving og bygging av en stor arkitekttegnet enebolig. Totalprisen på alt blir ifølge annonsen i underkant av 12 millioner kroner.

– Kjøper slipper å gå igjennom hele den papirmøllen, da alt av dokumenter nå er gått igjennom hos kommunen, fastslår han.

Det er arkitektfirmaet Sandhav Studio AS som har tegnet eneboligen. De gir følgende beskrivelse av husplanene i annonsen:

«Det nye huset er utformet slik at lysinnslipp og utsyn er best mulig ivaretatt mot syd. Intensjonen er å skape et hus med en tradisjonell takform som glir rett inn i nabolaget, men med et moderne og særegnet preg».

LES OGSÅ: Gjør klar for 13.500 nye boliger i Bærum: - Det kan fort bli mange konflikter

– Helt sikkert smartere

Selgeren kjøpte ifølge megler eiendommen på Nesbru kun med tanke på fortjeneste.

– Det han jobber med er å kjøpe tomter, utvikle dem, og så selge dem. Det er det han har spesialisert seg på, forteller megleren.

Budstikka har tidligere skrevet om boligutviklere som ønsker å tjene penger på å kjøpe oppussingsobjekt for å bygge nytt, eller for å Fra kjøp til salg i rekordfart for Rykkinn-enebolig . Dette blir beskrevet av boligeksperter som risikoprosjekter.

 

FALLEFERDIG: Boligen har stått ubebodd i flere år.

– Det er veldig mange som går i fellen. Det er mange utbyggere med en drøm om å bli fryktelig rike, og som overvurderer markedet og ikke tar hensyn til uforutsette kostnader i forbindelse med bygging eller rehabilitering, sier partner Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret, og fortsetter:

– Det er en krevende øvelse å bygge et hus selv i et godt marked, og få det til å gå rundt. Det er mange som ryker så det holder.

LES OGSÅ: Rykkinn-bolig totalforvandlet på ni uker

– Hva tenker du om den måten denne utvikleren jobber på?

– Det er helt sikkert smartere. Utvikleren kunne valgt å bygge ut selv og lagt ut eiendommen til 14 millioner kroner, men da hadde vedkommende måttet tatt hele risikoen selv. Nå slipper man en større risiko, men man får også en lavere fortjeneste, fastslår Øye.

LES OGSÅ: Søker om å bygge eneboliger på småbruk

– Ikke billig

Bjørn Erik Øye beskriver boligmarkedet i Asker som et godt marked for salg av bolig i og henviser til fjoråret som mange følte var et nedgangsår.

LES OGSÅ: Da familien Skaven skulle selge boligen, var markedet dødt

– Gjennomsnittsprisen i Asker var i fjor 6,1 millioner kroner. Det er det høyeste gjennomsnittet noensinne og to prosent høyere enn i 2016

 

331 KVADRATMETER: Eneboligen det er gitt rammetillatelse på er på 331 kvadratmeter, og inneholder blant annet 5 soverom, seks bad og tre stuer.

Totalprisen på eiendommen på Nesbru med riving og oppføring av ny bolig er som sagt beregnet til i underkant av 12 millioner kroner. Øye synes ikke det er en avskrekkende pris.

 

PROGNOSESENTERET: Partner Bjørn Erik Øye

– Det er ikke billig, men absolutt en oppnåelig pris i Asker, så det er sikkert en god deal, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.