Skip to main content

Selger skadet enebolig med nesten 2 mill. i rabatt

SETNINGSSKADER: Boligen på Stabekk ble påført setningsskader i forbindelse med byggingen av dobbeltsporet. FOTO: ANDERS KJØNDAL/INVISO
SETNINGSSKADER: Boligen på Stabekk ble påført setningsskader i forbindelse med byggingen av dobbeltsporet. FOTO: ANDERS KJØNDAL/INVISO

I juni kjøpte Jernbaneverket boligen på Stabekk i forbindelse med et skadeoppgjør. Nå selger de den med millionavslag.

– Den har fått mye oppmerksomhet, og det blir veldig spennende å se hvordan det går. Det har vært masse folk på visning og det er åtte navn på listen, sier megler og advokat Johan Orlin i Aktiv Eiendomsmegling Bekkestua.

Eneboligen i Nordraaksvei på Stabekk ble bygget i 1990. I juli i år ble den 183 m² boligen solgt til Jernbaneverket for 7,35 millioner kroner i forbindelse med et skadeoppgjør.

– Det er setningsskader på huset. Grunnforholdene i retning jernbanesporet gir etter, og huset har sunket ned på den ene siden, fortsetter Orlin.

LES OGSÅ: Tomannsboligen med sliten 1952-standard gikk 1,25 mill. over takst

– En større operasjon

Setningsskadene skal ha kommet i forbindelse med byggingen av dobbeltsporet på strekningen mellom Lysaker og Sandvika, i perioden 2007 til 2010.

I skadevurderingen av eiendommen står det at boligen har setningsskader av ulik karakter, hvor en del av skadene er synlige eller lette å kontrollere. I tillegg inneholder skadevurderingen også sannsynlige skader som ikke er påvist, men som kan antas å eksistere.

LES OGSÅ: Dumpet prisen med 6 mill. kr

Orlin legger ikke skjul på at det er et betydelig arbeid som skal til for å få bukt med skadene som huset er påført.

– Jeg vil ikke si at det er lett. Det er en større operasjon. Man må grave seg helt ned for å komme ned på gode grunnforhold. Det medfølger omfattende dokumentasjon, poengterer han.

EIENDOMSBASEN: Se hva boliger selges for i Asker og Bærum

1,85 mill. i avslag

Boligen ligger ute for salg for 5,5 millioner kroner, noe som er 1,85 millioner kroner mindre enn det Jernbaneverket måtte ut med til den tidligere eieren. Selv om huset har betydelige skader som følge av grunnforholdene, tror Orlin boligen kan være et godt kjøp.

– Det kan like godt være en kjøper som har kompetanse på å utbedre boligen på en enklere måte. Man kan jo tro og håpe at disse setningsforholdene bedrer seg, eller at huset slutter å synke, sier Orlin, og fortsetter:

– Da får man en veldig hyggelig bolig sentralt på Lysaker til en pris man ikke finner tilsvarende til i området, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.