Skip to main content

Selger herskapshus for 45 millioner under takst

TREGT SALG: Før jul la finansmannen Arne Fredly dette huset på Langodden ved Snarøya i Bærum ut for salg. Bildet er tatt da huset ble bygget i 2005. FOTO: NILS H. HARNES

I nærmere ett halvt år har investor Arne Fredly prøvd å selge sin tusen kvadratmeter store villa på Snarøya for 85 millioner. Så lang har salget gått trått.

– Jeg har hatt fem konkrete kjøpere og fire har lagt inn bud. Huset kunne vært solgt før jul, men jeg har blant annet ventet lenge på en ambassade, sier Fredly til Dagens Næringsliv (DN).

Fredly sier til DN at han nesten var i mål med en av budgiverne som siden trakk seg av familiære årsaker.

– Men vi er nesten i boks med nummer to, sier Fredly som håper å ha undertegnet avtale om salg av den 1000 kvadratmeter store villaen på Langodden med svømmebasseng, strandlinje og garasjeplass for ti biler innen noen uker.

LES OGSÅ: Milliardær og entreprenør krangler om gedigen byggeregning

– Et veldig godt kjøp

Ifølge Fredly er taksten på 130 millioner kroner, men han sier han er villig til å selge for i overkant av 85 millioner.

– Her har du 1010 kvadratmeter med alt som finnes til 85 millioner kroner, så da synes jeg ikke det er så dyrt, altså, sier Fredly til DN.

– Det er et veldig godt kjøp for kjøperen og levelig for meg, men det er ikke noen bra deal for meg. Jeg har jo kjøpt tomten billig i sin tid, men summasumarum er det en god deal for kjøperen.

– Den perfekte bolig

– Ambisjonen har vært å bygge den perfekte boligen, og jeg har brukt enormt mye tid og ressurser på dette prosjektet. Resultatet er blitt et hus som inneholder absolutt alt, sa Fredly til finansavisen før jul i fjor.

LES OGSÅ: Kjøpte eiendom for 158 mill. – vil søke om å rive

Han skal selv være megler i salget.

– Underveis i byggeprosessen har jeg hatt det moro med å overdimensjonere det meste, sa han til avisen.

LES OGSÅ: Slik ble boligåret 2017

Bor på Munkebakken

Investoren Arne Fredly bor hovedsakelig i Monaco hvor han har en leilighet til 300 millioner. Når han er i Norge bor han hovedsakelig på Munkebakken ved Fornebu som han kjøpte i 2003 av Schibsted-arving Einar Chr. Nagell-Erichsen for 90 millioner kroner.

Ifølge DN har Fredly kjøpt, solgt og kjøpt tilbake igjen Munkebakken i flere omganger. Eiendommen er på 79 mål og har 500 meter strandlinje og 3.000 kvadratmeter bygningsmasse.

LES OGSÅ: Dette er de 15 største strandeiendommene i Asker og Bærum

 

Les flere artikler