Skip to main content

Seier for trombonekvintett fra Asker og Bærum

VINNERE: Trombonekvintetten High5Bones vant sin klasse for ensembler i Oslo- og Akershusmesterskapet. F. v: Marie Nøkleby Hanssen (15), Nina Myklebust (15), Cathrine Holmesland (foran) (15), Sondre Laugerud Moe (16), Martin Aalby Svalesen (15) og trombonelærer Astrid Nøkleby. FOTO: LIV MYKLEBUST
VINNERE: Trombonekvintetten High5Bones vant sin klasse for ensembler i Oslo- og Akershusmesterskapet. F. v: Marie Nøkleby Hanssen (15), Nina Myklebust (15), Cathrine Holmesland (foran) (15), Sondre Laugerud Moe (16), Martin Aalby Svalesen (15) og trombonelærer Astrid Nøkleby. FOTO: LIV MYKLEBUST

Trombonekvintetten High5Bones gikk helt til topps i helgens Oslo- og Akershusmesterskap for solister og ensembler.

I helgen arrangerte Norges Musikkorps Forbund kretsmesterskap for unge talenter i Oslo og Akershus. Trombonekvintetten High5Bones fra Asker og Bærum tok seieren i sin klasse for ensembler, med hele 98 av 100 poeng. 

– Vi har arbeidet mye for det, så det var veldig morsomt å vinne. Men vi hadde ikke forventet det, og ble ganske så overrasket, forteller Marie Nøkleby Hanssen (15), som er en av musikerne i kvintetten.

High5Bones stilte i klasse B for ensembler, som er klassen for ungdomsskoleelever. Her konkurrerte de mot syv andre ensembler fra Oslo og Akershus.

Konkurransen som et mål

Ensemblet består av Marie Nøkleby Hanssen (15) fra Billingstad, Martin Aalby Svalesen (15) fra Høvik Verk, Cathrine Holmesland (15) fra Vollen, Nina Myklebust (15) fra Dikemark og Sondre Laugerud Moe (16) fra Østenstad.

De er alle elever ved Bærum Musikk- og Kulturskole eller Asker Kulturskole, med Astrid Nøkleby som trombonelærer.

Øvingen til denne konkurransen startet allerede i fjor høst.

– Vi har jobbet mye frem mot dette, og hatt denne konkurransen som et slags mål. Når vi har jobbet så mye, også får det til, er det veldig morsomt. Det har hevet nivået på oss, forteller Hanssen.

Ensemblet har deltatt i Oslo- og Akershusmesterskapet flere år, og i fjor fikk de 2. plass i samme klasse.

Les flere kulturnyheter fra Budstikka her

Internasjonal trombonefestival  

I hele 10 år har de fem ungdommene spilt sammen, og til sommeren skal de delta på en internasjonal trombonefestival i Paris.

– Dit kommer det mange store trombonespillere, og alle samles for å spille sammen. På juniorfestivalen skal vi spille med unge talenter fra hele verden. Det er fint å kunne møte forskjellige folk, som alle har samme interesse. For to år siden var vi på festivalen i Texas, så vi gleder oss veldig til å delta igjen i sommer, forteller Hanssen.

 Flere lokale vinnere

 Hanssen deltok også i solistklassen i helgens kretsmesterskap, og der tok hun en 2. plass av 21 deltagere. Martin Aalby Svalesen, som også spiller i High5Bones, tok en tredjeplass i samme klasse.

Det var flere lokale musikere som hevdet seg i konkurransen. Blant annet Rud saxofonkvartett, som tok første plassen i ensembleklasse C, og ensemblet Saxzito fra Snarøya skolekorps, som fikk andre plass i ensembleklasse A.

I solistklassen for videregående elever, vant tubaist Finn Brynestad, som er elev ved Rud videregående skole.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.