Skip to main content

Satser på rekordrask snølegging i nye Kirkerudbakken

HVITT: Kirkerudbakken har testet snøanlegget og er klare til en ny sesong. FOTO: KARL BRAANAAS

Nye Kirkerudbakken vil ifølge driftssjefen være en drøm å legge snø på. Allerede nå er deler av bakken hvit.

De siste dagers beskjedne dose med minusgrader, har ikke gått upåaktet hen hos de ansvarlige for Kirkerudbakken. Nå er deler av bakken vinterkledd, men foreløpig er det ikke noe håp om å få skiaktiviteten på plass med det første.

– Det er alltid veldig bra å få testet utstyret tidlig. Nå har vi fatt produsert litt snø, så det har vært en del glade barn i barnebakken, sier driftsleder i Kirkerudbakken Hans Kristiansen.

Natt til tirsdag er det meldt snø i Asker og Bærum. Dette vil gå over til kraftig regn i løpet av dagen. I tiden fremover er det plussgradene som vil dominere.

– Det vi har produsert i barnebakken gjør at ungene kan få leke seg litt i helgene. Heisene vil ikke åpne på en god stund, og det som ligger av snø oppe i bakken, vil nok forsvinne, fortsetter han.

LES OGSÅ: Snømannen Hans

– En helt annen verden

Arbeidene i Kirkerudbakken har holdt på i tre år. Om 14 dager skal siste finpuss på verket være gjort. Nye Kirkerudbakken vil ifølge driftssjefen være mye enklere å snølegge enn den gamle bakken.

– Det blir en helt annen verden. Vi kommer til å måtte produsere mye mindre snø for å få åpnet bakken, så dette vil være til stor hjelp for oss, både med tanke på tidsbesparelse og snølegging, fastslår Kristiansen.

LES OGSÅ: Nå rustes Kirkerudbakken opp for 20 millioner

Likevel er man avhengig av kuldegrader også med den nye bakken.

– Det er han der oppe som bestemmer, og når han gir oss kulde, så er vi klare. Det vil ikke ta mange dagene med kulde før deler av anlegget kan åpne, sier driftssjefen.

– Når håper dere å få åpnet bakken?

– Målet er det samme som vi har hatt de siste 20 årene – så tidlig som mulig, sier Kristiansen, og fortsetter:

– Vi er i rute og gleder oss over det, og så er det jo bare å håpe på at vi kan få en vinter tilsvarende den vi hadde nå, avslutter han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.