Skip to main content

Sånn så det ut på E18 i morges - men nå kan forbudsskiltet komme når som helst

MANDAG 25. MARS: Klokken 08.13. Slik så det ut. Slik ser det nå ut maks to mandager til - for nå har Statens vegvesen bestilt skiltet som sender elbiler uten passasjer ut av kollektivfeltet.

Ser du bussene i bussfeltet? De er der, et sted i skogen av elbiler.

Nå er det maks to blåmandager igjen for busspassasjerene mellom Holmen og Sandvika.

Budstikkas fotograf foreviget morgenkøen mellom Holmen og Nesbru. På bildet er kollektivfeltet retning Oslo trolig det tettest trafikkerte av de tre veibanene.

Flertallet av kjøretøy i kollektivfeltet denne morgenen later til å være elbiler.

De kommer snart til å bli noe - eller kanskje mye - færre. En eller annen gang før påske kommer Statens vegvesen til å få hengt opp skiltene som forbyr el-biler med bare én passasjer, mellom 07 og 09 om morgenen.

– Skiltene er nå bestilt, opplyser Rita Johannessen i Statens vegvesen.

Plutselig er de der

Fremover bør pendlerne ha øynene med seg.

I prinsippet er det slik nå, at skiltene kan dukke opp ganske når som helst.

Da kan det bli dyrt for den som ikke husker å svinge over i de vanlige feltene.

Strekningen det gjelder, er E-18 fra Holmen til Sandvika. Med denne innskjerpingen vil det gjelde rushtidsforbudet mot elbiler uten passasjerer hele veien fra Holmen i Asker til Filipstad i Oslo.

Ruter gleder seg

En som gleder seg, er Ruter.

– Ja, det gjør vi. Tilbakemeldingen fra våre kunder, er at framkommeligheten i kollektivfeltet har vært dårlig, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Bruun.

Samme tiltak ble innført mellom Sandvika og Oslo i juni 2015. Det ga kraftig bedring i reisetidene for buss, men tre år senere var antallet elbiler økt såpass at kollektivfeltet igjen var fylt opp.

KOMMENTAR: Forbudet måtte komme

BELLEVUE-DUMPA: Bildet er tatt i retning Holmen, og fotograf Karl Braanaas har stått på broen rett ved Holmen kirke.Les flere artikler