Det var tirsdag morgen at det gikk litt i ball for den stressede lokføreren. Toget på vestfoldbanen var 15 minutter forsinket, og det satte sitt preg på togturen. Terje Menkerud fra Drammen pendler daglig til Oslo. Han var en av passasjerene som fikk seg en god latter på morgenkvisten.

– Dette er et tog jeg vanligvis ikke tar. Men jeg var tidlig ute samtidig som toget var 15 minutter forsinket. Dermed rakk jeg et tidligere tog, og fikk meg en god latter på kjøpet, sier Terje Menkerud.

Glemte Sandvika

Selv om togforsinkelser ikke er helt unormalt, taklet lokføreren tydeligvis tirsdagens forsinkelse meget dårlig. For da toget hadde passert Sandvika i Bærum kom det følgende melding over høyttaleren:

«Vi beklager, men på grunn av forsinkelsen ble lokfører så stresset at han glemte å stoppe i Sandvika».

Meldingen sørget for at morgenstemningen blant passasjerene tok seg betraktelig opp.

– Det ble en del latter, sier Menkerud, som legger til at dette var en ny opplevelse.

– Jeg har pendlet til Oslo i 15–20 år og aldri opplevd noe lignende, slår han fast.

– Mange smil

Den glemte stasjonen ble erstattet av et ekstrastopp på Lysaker. Der måtte passasjerene som egentlig skulle gått av i Sandvika, fraktes med et annet tog tilbake.

– Det fikk ikke store konsekvenser for meg. Det var verre for dem som allerede var forsinket, og som måtte være med til Lysaker, sier Menkerud.

Pendleren fra Drammen kom selv greit frem til Oslo og nasjonalteateret, og gikk av toget i et enda bedre humør enn han var i før togturen.

–Jeg takker NSB for en god latter på morgenkvisten. Det var mange smil og godt humør hos dem som gikk av på nasjonalteateret, avslutter Menkerud.

– En glipp

Hvordan den stressede lokføreren opplevde forglemmelsen vites ikke, men kommunikasjonsrådgiver i NSB, Erik Lødding, beklager i hvert fall hendelsen på vegne av NSB.

– Dette var en glipp, som vi selvfølgelig beklager ovenfor passasjerene som dette gjaldt, sier Lødding.