Sandvika-bygg totalskadet i brann

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Spredningsfaren midt i sentrum var stor sent mandag kveld.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

Like før midnatt kunne brannvesenet konstatere at brannen i Nille-butikken i gågaten i Sandvika var under kontroll.

- Nå har vi kontroll på brannen og har begynt etterslukking, forteller vakthavende brannsjef, Sverre Junker til Budstikka like før midnatt.

Alle tilgjengelige brannmannskaper var på plass da det brøt ut brann på Nille i gågaten i Sandvika like etter klokken 22 mandag kveld. I tillegg til brannmannskaper fra Asker og Bærum brannvesen, ble det også rekvirert brannmannskaper fra Oslo. Totalt var det mellom 25 og 30 brannfolk på stedet.

- Det startet i den bakre delen av Nille. Der var det et lagerrom. Etter hvert spredte det seg til taket på den delen av Nille som er butikken, fortsetter han.

Spredningsfare

Det at brannen spredte seg i taket, gjorde at spredningsfaren var stor.

- Her var det stor fare for spredning til leilighetene i Victoriagården, samt etasjene over butikken

Naboer evakuert


Et stort området var røyklagt i forbindelse med brannen på Nille, og røyken kunne ses flere kilometer unna. Ingen personer skal ha kommet til skade i brannen, men i forbindelse med spredningsfaren ble flere evakuert.

- Vi har evakuert kinoveien 3b. Det skal ikke være snakk om noe personskade så lang, sier innsatsleder Henrik Kristmoen.

Etterslukking

Brannvesenet er i full gang med etterslokkingen.

- Vi kommer til å ha vakt her i hele natt. Ingen får lov til å dra før vi har forsikret oss om at det ikke er noe fare for at det blusser opp igjen, avslutter Junker.

Skadeomfang

Bygningen ble totalskadet i brannen

Det er lite igjen i lokalene i lagerbygningen. På grunn av både røykskader og vannskader er det lite igjen av verdier i bygningen, forteller operasjonsleder Marlow Grandalen.

Årsaken til brannen er tirsdag morgen fortsatt foreløpig uviss.

- Det er ikke kjent hva som er brannårsaken. Det får vi overlate til krimteknisk å finne ut av, avslutter Grandalen.

Krimteknisk vil foreta åstedsundersøkelse på stedet tirsdag morgen. Etter det Budstikka kjenner til, skal butikksjefen være på plass for å se hva slags skader brannen har forårsaket inni butikken.

Se flere levende bilder her:

Artikkeltags