Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Sandvika Storsenter passerte 3,3 milliarder i omsetning

FORNØYD: Med stadig tøffere vilkår for handel, er Kathrine Ingerø, direktør ved Sandvika Storsenter, stolt over Storsenterets utvikling.

Sandvika Storsenter passerte for første gang 3,3 milliarder kroner i omsetning i 2018. Til tross for liten prosentvis vekst, er senteret fortsatt størst.

Senteret er altså ikke bare Asker og Bærums største handlemaskin, men Norges største fortsatt målt i omsetning.

Senteret omsatte nærmere bestemt for 3. 304. 550. 000 kroner i fjor.

– Med dette resultatet når vi vårt mål om å passere 3,3 milliarder i omsetning, og vi beholder posisjonen som Norges største kjøpesenter, sier direktør ved Storsenteret, Kathrine Ingerø til Budstikka.

LES OGSÅ:

Bidro til tap i omsetning

Sandvika Storsenter satser stort på el-billading  

Ingen selvfølge med vekst

Veksten er knapp - på  kun 1,01 prosent i forhold til 2017.

Men vekst  i seg selv er ingen selvfølge, mener senterdirektøren.

– Dette skjer i et år som har vært krevende for fysisk varehandel og hvor flere konsepter representert på senteret har gått over ende. I tillegg hadde vi et areal på hele 3000 kvadratmeter uten kommersiell aktivitet helt frem til Zara åpnet 22 april 2018. Vi er derfor utrolig stolte over dette resultatet, sier Ingerø.

Blant konseptene Ingerø snakker om er PM Mote og Habitat – som gikk konkurs.

Nedgang på Black Friday

På Black Friday omsatte senteret for 45,9 millioner kroner.

– Det er den største enkeltdagen trafikk og omsetningsmessig gjennom hele året. Omsetningen gikk ned tre prosent mot samme dag i 2017.

– Det må ses i sammenheng med at flere butikker på senteret kjørte Black Week konsepter i tillegg til svært sterk konkurranse fra nett. Omsetningen for hele uke 47 var imidlertid litt opp på 0,4 prosent, sier Ingerø.

Godt fornøyd med julehandelen

Når det gjelder julehandelen var det en litt rolig start, men Ingerø beskriver avslutningen som fantastisk.

– Vi omsatte i julehandelen for 684 millioner, noe som er en vekst på 1,7 prosent. Det er vi svært godt fornøyde med, sier Ingerø.

Les flere artikler