Skip to main content

Sandvika fører an i digitaliseringen

SUKSESS: Sandvika videregående skole som har utmerket seg i mange år med satsing på digitalisering.foto:
SUKSESS: Sandvika videregående skole som har utmerket seg i mange år med satsing på digitalisering.foto:

I Fylkestingets budsjett for 2018 legges det opp til en storstilt satsing på digitalisering i den videregående skolen i Akershus.

– Vi lar oss imponere og inspirere av Sandvika videregående skole som har utmerket seg i mange år med satsing på digitalisering, sier fylkestingsrepresentant Eirik T. Bøe fra Venstre.

Fylkestinget ønsker at alle de videregående skolene i fylket skal blir bedre på å se og utnytte mulighetene som ligger i å ta i bruk nye digitale hjelpemidler og digitale pedagogiske verktøy.

HUSKER DU? Erna inspirert av Bærums digitale skole 

Vant innovasjonspris

Sandvika videregående skole har i flere år fått både nasjonal og internasjonal anerkjennelse for sitt innovative arbeid med digitalisering. I 2016 fikk skolen utdanningsinnovasjonspris fra IKT Norge

– Det er vi som skoleeier også stolte av, sier fylkestingsrepresentant Øyvind Rideng fra Høyre.

Etter forslag fra Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Senterpartiet vedtok fylkestinget å sette 5 millioner kr i 2018, og deretter 7,5 millioner kroner årlig.

I tillegg til innkjøp av nødvendige hjelpemidler, skal digitaliseringsarbeidet ha også gi lærere og skoleledelse bedre kompetanseheving i bruk av digitale pedagogiske verktøy

I begrunnelsen for tildeling av prisen fra 2016, påpeker IKT Norge at Sandvika videregående skole har i over ti år satset på en helhetlig og innovativ pedagogisk praksis.

FIKK DU MED DEG? Elever skal få sove lenger

Blogg, Twitter og Skype

– Skolen er kontinuerlig på søk etter gode pedagogiske måter å bruke teknologi på, og de sørger for at alle lærerne har kompetanse til å gjøre det. Skolen arbeider med å gjøre IKT til en viktig faktor i undervisning og læring. Blant annet har de innført blogg, Twitter og Skype i norskundervisningen, kan vi lese i begrunnelsen.

INNSPILL:Vi er generasjon digital 

Investerer i utdanning 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.