Skip to main content

Sandvika barne- og ungdomsteater skal skape magi med «Narnia»

– Vi er snøfnuggene, heksas slemme spioner! Fra venstre: Cecilie Fagtun (11) fra Haslum, Herman Kirkenær (9) fra Lommedalen, Carl Petter Johannson (12) fra Jar og Maria Aalerud Seim (10) fra Høvik.
– Vi er snøfnuggene, heksas slemme spioner! Fra venstre: Cecilie Fagtun (11) fra Haslum, Herman Kirkenær (9) fra Lommedalen, Carl Petter Johannson (12) fra Jar og Maria Aalerud Seim (10) fra Høvik.

Skuespillerne i Sandvika barne- og ungdomsteater gleder seg til å skape magi på scenen neste torsdag. Da har de nemlig premiere på musikalen «Narnia».

Bak kulissene virvler fire barn ikledd lyseblå drakter og lange, skumle hender.

Klarer du quizen, kan du vinne billetter! Vinnerne trekkes onsdag 10. oktober klokken 14:00.

Ta quizen her

– Vi skal spille snøfnugg, de er heksas spioner. Det er gøy å spille andre roller og gjøre ting man ikke er vant til, som å spille slem når man egentlig er snill, forteller Maria Aalerud Seim (10) fra Høvik.

Moderne vri

Mange forbinder nok Narnia med Disneys fantasifilmer, men ifølge regissør Merete Stuedal, skiller oppsetningen seg fra filmene.

– Vi har prøvd å ikke herme etter det visuelle i filmen. Handlingen er for eksempel ikke satt til andre verdenskrig som i boka, men er mer tidløs. Vår oppsetning har dessuten tre hekser, istedet for én som i originalen. Det blir enda mer guffe med tre hekser, forteller hun.

Les mer om Sandvika barne- og ungdomsteater her

Måtte hente inn scenekamp-ekspert

Forberedelsene begynte allerede etter påske, og det har vært en spennende og utfordrende produksjon.

– Det er veldig ambisiøst med alle dyrene, heksene, tryllingen, tunge kulisser og ikke minst krig og slåssing. Teateret har faktisk hentet inn en scenekamp-ekspert for å lære skuespillerne å slåss på scenen, sier regissøren.

Les flere saker fra Sandvika her

En million sommerfugler

Nå er det kun snakk om noen dager til skuespillerne mellom 8 og 19 år opptrer foran over 300 mennesker. Dét ser Maria Aalerud Seim frem til.

– Jeg har over en million sommerfugler i magen. Nå må jeg ta ordentlig i, lære meg alle trinnene og bare stå på de neste dagene.

«Narnia - løven, heksen og garderobeskapet» spilles i perioden 11. oktober-3. november.

Les flere kultursaker her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.