Skip to main content

Sander (7) får likevel komme tilbake på skolen

Sander Rognlien Pettersen har ryggmargsbrokk, og trenger litt ekstra hjelp i skoletiden. Grunnet streik måtte han holde seg hjemme fra skolen, men nå har kommunen snudd.

Fagforbundet og Bærum kommune ble i formiddag enige om at Sander kan ha med foreldrene på skolen.

– Sander er veldig glad. Han var trist i dag morges da han fortsatt måtte være hjemme fra skolen, men nå gleder han seg bare til mandag, sier mor Janne Rognlien til Budstikka.

I går fortalte Budstikka om Sander Rognlien Pettersen (7) som ikke får være sammen med klassekameratene sine på Gullhaug skole. Syvåringen hadde fått skolenekt på grunn av streiken. Sander, som har ryggmargsbrokk, er avhengig av en egen assistent, som hjelper han med å gå på do, samt visse andre småting i forbindelse med skolearbeidet. Assistenten ble tatt ut i streik onsdag og dermed fikk foreldrene beskjed om å holde Sander hjemme.

Les også:Sander (7) nektes å gå på skolen

Kommunen snur

Men nå snur kommunen. Fagforbundet og Bærum kommune ble i formiddag enige om at Sander kan ha med foreldrene på skolen. Dermed kan syvåringen gjenforenes med klassekameratene fra og med mandag.

– Jeg har tatt initiativ overfor Fagforbundet. Jeg synes det var urimelig at foreldrene ikke skulle ha anledning til å følge med barnet på skolen, sier rådmann Marit Langfeldt Ege til Budstikka.

Det er rådmannen i Bærum som kan søke om dispensasjon i slike tilfeller. Søknaden går da fra rådmannen til Fagforbundet, som er den streikende part. Marit Langfeldt Ege bekreftet torsdag at hun har mottatt to henvendelser fra Gullhaug skole, men sa at det ikke vile bli søkt om dispensasjon i dette tilfellet ettersom hun vurderte at det ikke var fare for liv og helse.

Fagforbundets streikegeneral Bjørn M. Johnsen i Bærum sier de ikke har noe imot at foreldrene hjelper sønnen sin under streiken.
– Fagforbundet har ikke fått noen dispensasjonssøknad fra rådmannen. Derfor har vi ikke hatt innflytelse før nå. Det har aldri vært Fagforbundets hensikt å ramme denne gutten. Vi er primært ute etter å ramme arbeidsgiver og synes dette er en løsning vi kan stå inne for, sier Johnsen til Budstikka.

- Burde reagert tidligere

Sanders foreldre sier til Budstikka at de reagerer på at rådmannen ikke sendte fra seg dispensasjonssøknadene til Fagforbundet, eller tok initiativ til samtalen før nå.
– Vi synes det er dårlig at rådmannen ikke har tatt kontakt med Fagforbundet da vi søkte om dispensasjon. Hun kunne ha sendt den videre selv om det ikke handlet om liv og helse, sier Janne Rognlien.

– Bærum kommunes holdning er at det skal gis dispensasjon når det er fare for liv og helse. Den henger høyt. Jeg kan ikke se at denne saken er fare for liv og helse, selv om jeg synes det er veldig leit at Sander ikke fikk gå på skolen, sier Ege.

– Hvorfor har du ikke hørt med Fagforbundet om at foreldrene kunne assistere Sander på skolen før?
– Jeg var ikke klar over at foreldrene ikke fikk lov til å være med, sier hun.

Hva mener du?

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.