Skip to main content

Samler inn penger til pilegrimsreise for moskéheltene

Mohammed Rafiq (til venstre) og Mohammed Iqbal, begge i 60-årene, stoppet moskéangrepet. Mellom dem bistandsadvokat Abdul-Satar Ali. Bildet er fra søndagens idfeiring som var flyttet fra moskeen til Thon-hotellet i Sandvika.

Mohammed Rafiq (til venstre) og Mohammed Iqbal, begge i 60-årene, stoppet moskéangrepet. Mellom dem bistandsadvokat Abdul-Satar Ali. Bildet er fra søndagens idfeiring som var flyttet fra moskeen til Thon-hotellet i Sandvika.

Foto: EVA GROVEN

Flere hundre personer har gitt penger til de tre som var i moskeen på Skui under lørdagens angrep. Målet er å sende dem på pilegrimsreise til Mekka.

Det skriver TV2.no

Det var Mohammed Rafiq (65) og Mohammed Iqbal (75) som stanset 21-åringen som angrep moskeen i Ringeriksveien lørdag i 16-tiden. En tredje person, en mann i 40-årene, løp ut og ringte politiet da de tre mennene i moskeen hørte de første skuddene.

Nå er det startet en innsamlingsaksjon på spleis.no. På under et døgn var det kommet inn 88.000 kroner fra over 400 givere, skriver TV2.no.

Kort før klokken 22.00 tirsdag kveld var beløpet kommet opp i 99.770 kroner fra 483 givere.

Da Budstikka sjekket på ny onsdag klokken 12.45, var beløpet oppe i 169.660 kroner fra 856 givere.

Svært takknemlig

– Å sende vedkommende på pilegrimsreise er noe av det største du kan gjøre for en muslim. Jeg startet innsamlingsaksjonen fordi jeg er svært takknemlig for den innsatsen de har gjort, sier Elisabeth Norheim, som startet innsamlingsaksjonen, til TV2.no. 

– Man trenger ikke være muslim for å forstå betydningen av en pilegrimsreise. Jeg har vokst opp i en kristen familie hvor mine foreldre drømte om å dra på pilegrimsreise til Israel. Jeg håper vi alle – kristne, katolikker, muslimer, hinduer, ateister og agnostikere – kan forenes i et ønske om å respektere at religiøse mennesker ønsker å dra på pilegrimsreise, skriver hun på innsamlingens side på spleis.no.

Utvidet fra to til tre

Opprinnelig var planen å sende Rafiq og Iqbal på pilegrimsreise. Etter samtale med moskeens imam Syed Mohammad Ashraf tirsdag og etter å ha sett at det kom inn mye penger på kort tid opplyser Norheim på spleis.no at aksjonen er utvidet til også å inkludere tredjemann som var i moskeen da angrepet skjedde. 

– Et eventuelt overskytende beløp vil bli brukt til et sosialt event i moskeen til høsten hvor det blir fokus på barna, forteller hun.

Etter det TV 2 kjenner til finnes det også flere innsamlingsaksjoner for å sende mennene fra moskeen på pilegrimsreise. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.