Skip to main content

– Samarbeider bedre og bedre

GRENSELØS-SJEF: Morten Stene.
GRENSELØS-SJEF: Morten Stene.

Politiet opplever at det er utenlandske kriminelle som står bak de store tyverisakene. Kontakten med kolleger i utlandet er styrket.

– Vi legger stor vekt på gode kontaktpunkter i andre land, og bruker tid og ressurser på å følge opp dette. Samarbeidet med kolleger i utlandet blir bare bedre og bedre, sier Grenseløs-sjef Morten Stene.

– Lenge har vi hatt fokus på Litauen, mens vi de senere år har skaffet oss gode kontakter i Polen og Tyskland. Romania er selvsagt et høyaktuelt land for oss, og vi vil i år antakelig reiser dit for å skaffe oss kontakter. Dette samarbeidet gjør jobben vår enklere og tyvenes jobb vanskeligere, mener Stene.

Langs kysten

Et eksempel på hvor vellykket kontakten med det litauiske politiet vises gjennom en hendelse litt tilbake i tid.

– Vi fikk opplysninger om kriminelle litauere i et miljø vi kjenner fra før, på vei til Norge. Disse ble fanget opp av våre spanere i Vestfold, som fulgte dem i noen dager uten å avdekke kriminalitet, forteller Stene.

LES OGSÅ: Spanet på fra Gardermoen til Sandefjord

Men litauerne fortsetter kjøreturen langs kysten gjennom Telemark, Agder og etter hvert inn i Rogaland og videre nordover på Vestlandet før de begår innbrudd.

– Vi fulgte disse karene inn i et boligområde. Da de kom kjørende ut igjen, ble de kontrollert og vi fant tyvgods som stammer fra åsteder i det aktuelle boligområdet hvor de ble observert, forteller Stene.

– Det er slik vi vil jobbe, at god etterretningsinformasjon fra utenlandske kolleger bidrar til at de kriminelle ikke får holde på så lenge før de tas, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.