Skip to main content

Så var det jul igjen

NISSEFAR ER KLAR: Og snart kommer de røde lysene. Daglig leder Svein Vadøy hos Plantasjen Asker inviterer til julehandel nå. FOTO: KARL BRAANAAS

Det er 86 nelliker igjen i juleappelsinen, men fullt mulig å starte nissehandelen allerede nå.

– Noen er jo nissefanatikere, så de er nok glade for at vi begynner tidlig, mener daglig leder Svein Vadøy på Plantasjen Asker på Drengsrud.

Der startet de å sette ut julevarer for salg allerede mandag 25. september – tre måneder før jul. Blant varene som selges er myke nisser, harde nisser, engler, innpakningspapir, diverse julebelysning og juletrepynt.

– Alt mulig dill og dall. Røde og lilla stearinlys kommer snart, opplyser Vadøy.

Han ser ikke bort ifra at enkelte kunder vil plukke med seg en og annen nisse når de ser dem, men innrømmer at det har vært få julekunder så langt.

Vadøy forklarer at det tar så lang tid å få ut julevarene i hyllene at de rett og slett må begynne nå.

Også på Plantasjen Landøya får Budstikka bekreftet at julevarene har ankommet.

Ikke tidlig

– Nei, jeg synes ikke det er tidlig, sier Henrik Thoresen, administrerende direktør i Plantasjen Norge.

Ifølge Thoresen skal Plantasjen-butikkene være klare som "julebutikker" innen 1. november. Julebutikkene skal inneholde mange julevarer, derfor har de satt i gang med å legge ut varene allerede nå – i september.

– Det er opp til enhver å bedømme. Liker man det ikke, kan man bare la være å kjøpe, sier Thoresen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.