Skip to main content

Så søtt ble det på shopping-taket

EN SMAK AV HONNING: Ordfører Lisbeth Hammer Krog fikk en smak av honning på taket til Sandvika Storsenter onsdag denne uken. Videre mot høyre er birøkter Alexander Du Rietz og direktør ved Storsenteret, Kathrine Ingerø. Flere andre besøkende var også til stede på innvielsen av biehagen.

Et nytt samfunn har flyttet inn på Sandvika Storsenters tak. Beboerne produserer søtsaker.

– Ja, nå har Bærum fått enda flere innbyggere, slo ordfører Lisbeth Hammer Krog fast da hun klippet snoren på den nye biehagen på toppen av Sandvika Storsenter.

Her står nå fire nye bikuber fulle av bier.

– Vi har gledet oss lenge til å åpne denne biehagen. Biene er helt sentrale i økosystemet, og står i fare for å forsvinne. Vi ønsket derfor å gi vårt bidrag til å bedre denne situasjonen, sier Kathrine Ingerø, direktør ved Sandvika Storsenter.

Og biene gjør søt nytte for seg på flere måter.

– Vi regner med de vil produsere rundt 160 kilo honning årlig, forklarte birøkter Alexander Du Rietz.

Nå skal Telenor-ansatte får egen honning

Fikk prøvesmak

Birøkteren hadde tatt en prøvehøsting med to brett honning som både ordføreren og andre gjester kunne smake på.

– Når vi høster mer honning senere, vil dette bli solgt i butikkene våre, og blir tilbudt på spisestedene på senteret, sier Ingerø.

Bienes liv og virke vil også bli trukket inn i senteret på andre måter.

– Det kan bli aktuelt med demonstrasjon og korte foredrag for eksempelvis skoleklasser, sier Ingerø.

Ordfører Hammer Krog trakk sammenligning mellom bisamfunnet og vanlige samfunn.

– Biene bygger gode lokalsamfunn, og kan på mange måter sammenlignes med et vanlig samfunn. Men en ting er veldig forskjellig. De bygger ikke aldershjem, forklarte ordføreren.

Høster honning på Fornebu S

Flere tak med kuber

Storsenter-taket er ikke det eneste i Asker og Bærum som har plassert ut bikuber.

Birøkter Du Rietz satte nylig ut bikuber på taket av Telenor. Her skal det også høstes honning som de ansatte i selskapet skal få gleden av.

Kjøpesenteret Fornebu S har også bikuber, og Asker birøkterlag har satt tre bikuber ut på taket av Asker rådhus som skal stå der i sommermånedene.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.