Skip to main content

Så rask er el-bilen kontra bensinbilen

Her ser du resultatet av Budstikkas uhøytidlige kappløp mellom elbil og bensinbil i morgenrushet.
Her ser du resultatet av Budstikkas uhøytidlige kappløp mellom elbil og bensinbil i morgenrushet.

Da bensinbilen stampet i køen ved Ikea, hadde elbilen allerede parkert på Skøyen.

Tirsdag morgen forrige uke. Køen strekker seg fra Holmen til Lysaker og i den sitter en av Budstikkas journalister. I det han passerer Ikea kan hans konkurrent og kollega, elbilsjåfør for dagen, allerede innkassere seieren på Skøyen.

I Budstikkas uhøytidelige test brukte elbilen 33 minutter mindre enn bensinbilen på strekningen Asker-Skøyen, fra påkjøringen til E18 ved Undelstad og til togstasjonen på Skøyen.

LES OGSÅ: Tre elbiler på salgstoppen

Fri bompassering

– Å kjøre forbi køen i kollektivfeltet er en av hovedårsakene til at folk kjøper elbil, sier generalsekretær Snorre Sletvold i Norsk Elbilforening.

Tidligere i høst spurte de sine medlemmer om hvorfor de har skaffet seg elbil. Kollektivfelt-fordelen ble årsak nummer fire, på første- og andreplass troner «fri bompassering» og «gratis parkering». Hensynet til miljøet kommer langt ned på lista.

– Selv om resultatet av det å kjøre elektrisk er miljøvennlig, er det ikke grunnen til at folk velger elbil, sier Sletvold.

LES OGSÅ: Elbil troner på salgstoppen

– På lånt tid

Klokken 13 samme tirsdag kjørte vi strekningen om igjen med elbilen. Denne gangen tok turen bare 13 minutter – 6 minutter mindre enn i morgenrushet.

– Selv om man kan bruke kollektivfeltet hele døgnet er det mer kryssende trafikk ved av- og påkjøringene i rushen. Det skaper forsinkelser både for elbilene, taxiene og bussene, sier Sletvold.

Han tror elbilene kjører i kollektivfeltet på lånt tid.

– Politikerne har indikert at godene står til 2017, men det gjenstår å se. Vi anbefaler ingen å kjøpe elbil nå bare for å ha tilgang til kollektivfeltet, man bør ha behov for en ny bil, sier Sletvold.

LES OGSÅ: Liten elbil - stor framtid

Belinda: – Som å kjøre racerbil

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.