Skip to main content

Rykkinns Ståle Sandbech og Bekkestua-mannen Karsten Kleppan er klar for X-Games i Oslo

KLARE FOR X-GAMES: Ståle Sandbech og Karsten Kleppan er klare for X-Games i Oslo.
KLARE FOR X-GAMES: Ståle Sandbech og Karsten Kleppan er klare for X-Games i Oslo.

Tirsdag slapp X-Games deltagerlisten til konkurransene i Oslo i februar. Der finner vi to lokale navn. 

Arrangementet omtales ofte som et OL for ekstremsport, og skal for første gang inkludere skateboard i sin vinterutgave.

Der blir Bekkestua-mannen Karsten Kleppan Norges store håp – eller representant, om vi skal tro han selv.

– Det er en tøff konkurranse å hevde seg i, ettersom de fleste av deltagerne er rendyrkede konkurransekjørere. For min egen del går det mest i produksjon av film, og mye frikjøring. Skateboard har veldig mange forskjellige sider, og det er ikke ofte jeg kjører konkurranser, men når X-Games kommer til Norge er det kult å bli invitert, sier Kleppan, som er en av få brettkjørere i Norge som kan leve av sporten sin.

Det gjør Kleppan til en verdensvant type, og det blir mye reising på jakt etter de beste spotene for produksjon av skateboardfilm. At han nå har blitt invitert av X-Games beviser at han har gjort veldig mye riktig, i sin ferd fra skateparken på Bekkestua og helt opp på brettsportens øverste hylle.

– Det er helt sykt det Kleppan har oppnådd. Jeg tror de færreste er klar over hvor vanskelig det er å bli profesjonell skater i USA. Han er utrolig dyktig og ikke minst veldig god i konkurranse, sier ekstremsportekspert Jonas Greve til TV 2.

 

Sandbech med

Også snøbrettkjører Ståle Sandbech er på listen over deltagere. Det ble offentliggjort i september, da han ble presentert sammen med resten av de første 20 kvalifiserte utøverne. Verdensstjernen er langt ifra et ukjent navn her til lands, etter at han ble tidenes yngste mannlige norske OL-deltager, da han som 16-åring ble tatt ut til OL i Vancouver i 2010.

Sandbech er sett på som en av verdens fremste kjørere, og var selvskreven på listen over deltagere når X-Games kommer til Norge i februar.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.