Skip to main content

Ruter vil ha metro til Fornebu

Ruter er krystallklare på at de vil ha metro til Fornebu. For å få en fortgang i planene, ønsker Ruter et offentlig-privat samarbeid for å få det til.

– Fornebu er det største kollektive trafikkpotensial som eksisterer i denne regionen nå. Derfor må de ha en kapasitetsterk og fremtidsrettet løsning, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

4,5 milliarder kroner mener Reitan Jenssen at en metro til Fornebu vil koste.

Fornebu-banen, som mange kaller den, har vært et av de største usikkerhetsmomentene i Stor-Oslos kollektivplaner i mange år. Det har også vært foreslått at staten bør involvere seg direkte.

Del på Facebook

Torsdag la Ruter frem sin strategiske kollektivtrafikkplan for 2012–2060. Et av hovedpunktene på presentasjonen var en metro (eller T-bane) ut til Fornebu.

Trenger Fornebu denne banen? Si din mening!

Fornebu–Majorstua

Ruter ser for seg at Fornebu-banen skal knyttes direkte på det sentrale T-banenettet via Majorstua. Stasjonene på banen vil være Skøyen, Vækerø, Lysaker, Arena, Flytårnet og Fornebu Senter.

Finansieringen foreslår Ruter skal skje gjennom såkalt Offentlig-Privat Samarbeid (OPS). Det innebærer at private utvikler og/eller drives av private etter forespørsel fra det offentlige.

Når det hele er nedbetalt, overføres prosjektet tilbake til det offentlige.

Les mer om planene (ekstern side)

Grafikken viser et utsnitt over Ruters utviklingsskisse av jernbane- og metronettet for Asker og Bærum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.